Luis Suárez nousi lauantaina FC Barcelonan La Liga -historian kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi 133 maalillaan. Sitä taustaa vasten on suorastaan järjenvastaista, millainen Eurooppa-kirous uruguaylaista on piinannut. Suárez ei nimittäin ole onnistunut maalinteossa Mestarien liigan vierasotteluissa neljään vuoteen.

Päiviksi muutettuna Suárezin kuiva kausi Euroopassa on jo 1 461 päivän mittainen. Maalittomia vierasotteluita on jonossa kaikkiaan 18. Helppoa ei ole varsinaisesti ollut kotipeleissäkään, sillä viimeisten kahden kauden aikana Suárez on maalannut Mestarien liigassa yhteensä vain kahdesti.

Edellisen kerran Suárez onnistui maalinteossa Mestarien liigan vierasottelussa 16.4.2015, kun Barcelona kohtasi vieraissa AS Roman.

[readmore from=Suarez-Luis]

Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde vahvisti maanantain lehdistötilaisuudessa, että Suárez on tiistaina Barcelonan avauskokoonpanossa. Valverde on myös vakuuttunut siitä, että kuiva kausi katkeaa Dortmundissa.

– Luis on erittäin sinnikäs pelaaja. Viime kaudella hänellä oli huonoa tuuria Old Traffordilla, kun hänen tekemänsä maali ei jäänyt hänen nimiinsä. Hän on ollut lähellä maalintekoa myös muissa otteluissa.

– Sen tiedän varmasti, että hän yrittää maalintekoa myös huomenna. Tätä kysymystä (Suárezin kirouksesta) ei enää toisteta, koska huomenna hän tekee maalin, Valverde vakuutteli maanantai-iltana.

Lähde: FC Barcelona noticias