Kataloniassa sivuttiin La Liga -ennätystä – Valencian vahva nousuvire kantaa

© Kuva: Getty Images

Gironan väkevä kärkimies Cristhian Stuani kirjautti sunnuntaina nimensä La Liga -historiaan. 32-vuotiaasta uruguaylaisesta tuli vasta toinen pelaaja, joka on upottanut maaliin kaikki 15 ampumaansa rankkaria epäonnistumatta yhdessäkään yrityksessä. Aiemmin samaan on pystynyt vain Manolo Alfaro. Yksikään muu pelaaja ei ole ampunut rankkareita maaliin sataprosenttisella tarkkuudella näin pitkään.

Kaikkiaan La Ligan historiassa 12 pelaajaa on onnistunut 15 perättäisessä rankkarissa, mukaan lukien nykyisen ajan supertähdet Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. Vain Alfaro ja Stuani saavat kuitenkin ylpeillä sataprosenttisella saldolla ensimmäisten 15 yrityksen jälkeen.

Stuanin rankkarimaali tasoitti Girona-Valencia -ottelussa tilanteeksi 2-2, kun peliä oli pelattu 83 minuuttia. Lopulta sarjapisteet matkasivat kuitenkin Valenciaan nuoren Ferran Torresin tehtyä loppulukemiksi 2-3 pelin viimeisellä minuutilla. Valencian voiton arvoa nostaa se, että se pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia yhden miehen vajauksella Facundo Roncaglian lennettyä kahdella varoituksella suihkuun.

Valencian tappiottomien otteluiden putki kaikissa kilpailuissa venyi voiton myötä jo 13 peliin. Tammikuun 22. päivän jälkeen Valencia on voittanut kahdeksan ottelua, pelannut viidesti tasan eikä hävinnyt kertaakaan.

Vahva jakso on nostanut sen La Ligan sarjataulukossa jo kuudenneksi, kuuden pisteen päähän nelospaikalla majailevasta Getafesta. Valencia isännöi ensi sunnuntaina Getafea erittäin tärkeässä ottelussa Mestarien liiga -paikan kannalta.

Cristhian Stuanin kauden kokonaismaalisaldo on nyt 16 maalia. Sillä hän on La Ligan maalitilastossa kolmas Lionel Messin ja maanmiehensä Luis Suárezin jälkeen. 16 maalista neljä on syntynyt rankkarista.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää