Siirtoikkunan viimeisenä päivänä 31. tammikuuta sosiaalisessa mediassa pulpahti yllättäen pinnalle huhuja Robin Lodin mahdollisesta siirrosta. Yksikään vakavammin otettava espanjalaismedia ei kuitenkaan Lod-huhuihin missään vaiheessa tarttunut, ja näyttääkin siltä, että mitä todennäköisemmin ilmaan pössähti vain savua – tyystin ilman tulta.

Robin Lod on siirtoikkunan sulkeuduttuakin Sporting Gijónin pelaaja. Seuran siirtotakarajan toimet sen sijaan saavat uskomaan, että Sporting ilmoittautui torstaina toden teolla mukaan nousutaisteluun.

Sportingilla on matkaa nousukarsintaan oikeuttavaan kuutossijaan kahdeksan sarjapistettä. Joukkue kuitenkin vahvistui torstaina kolmella pätevällä pelimiehellä. Sportingin riveihin liittyivät kärkimies Alex Alegría sekä laitalinkit Ivi ja Aitor García.

Alegría pelasi alkukauden ajan La Ligaa Real Betisissä ja Rayo Vallecanossa, mutta ei onnistunut maalinteossa kertaakaan. Kaudella 2016-2017 Alegría teki La Ligassa kolme maalia, joista yhden Barcelonan verkkoon.

Oikea laitahyökkääjä Ivi vietti alkukauden Real Valladolidissa, mutta hakee nyt isompaa vastuuta sarjatasoa alempaa. Viime kaudella hän teki Levantelle La Ligassa neljä maalia ja antoi kolme maalisyöttöä, ja kuului usein joukkueen avauskokoonpanoon.

24-vuotias Aitor García siirtyy Sportingiin suoran kilpailijan CD Cádizin riveistä. Vasemmalla laidalla yleensä pelaavalla Garcíalla ei pääsarjakokemusta ole, mutta Segundassa on syntynyt tällä kaudella neljä maalia.

Tulokkaat eivät ole suoria kilpailijoita Robin Lodille, mutta laatua heidän uskotaan Sportingin hyökkäyspelaamiseen tuovan. Pian nähdäänkin, alkaako Sporting hiipiä hiljalleen Segundan keskikastista kohti nousukamppailua.

Sportingin urheilutoimenjohtajana on toiminut reilun puolentoista vuoden ajan Miguel Torrecilla. Torrecilla on todella pannut töpinäksi, sillä hän on tuonut seuraan neljän siirtoikkunan aikana yhteensä 28 uutta pelaajaa. Pelaajista 18 on siirtynyt Sportingiin lainasiirrolla.

Sportingin toimet siirtomarkkinoilla ovat tuskin vieläkään ohi, sillä palkkakuormitusta halutaan yhä keventää. Ulospäin liikennettä saattaa siis yhä olla, mutta mitä todennäköisimmin Robin Lodia asia ei kosketa.

[readmore from=Sporting-Gijon]

– Sportingin kaupat eivät ole loppuneet. Pyrimme yhä myymään pelaajia muihin maihin, joissa siirtoikkuna on vielä auki, Torrecilla vahvisti lehdistölle.

– FIFA mahdollistaa tämän vaihtoehdon. Jos kauppoja ei synny, niin sitten meillä on tämä kokoonpano, laajempi kuin haluaisimmekaan.

Sportingin riveissä on tällä hetkellä yhteensä 25 pelaajaa.

Lähteet: Sportingin kotisivut, La Nueva España ja La Voz de Asturias