Roberto Soldado siirtyi kuluvaksi kaudeksi Granadaan. 34-vuotias kärki on tehnyt syyskauden aikana kaksi täysosumaa.

Harva muistaa Soldadon uran alkuaikoja. Hyökkääjä nousi Real Madridin edustusjoukkueeseen nuorena, mutta ei onnistunut pysymään siellä pitkään. Tie vei Osasunaan, josta matka jatkui aina Getafen, Valencian, Tottenhamin, Villarrealin ja Fenerbahcen kautta Granadaan.

Hyökkääjä on nähnyt paljon. Espanjan A-maajoukkueessakin esiintynyt Soldado kertoi The Guardianin haastattelussa nuoruutensa elämäntavoistaan.

– Real Madridissa olin ylimielinen. Siellä pelasi Luis Figon, Zinédine Zidanen ja Raúlin tapaisia pelaajia, jotka olivat huippuammattilaisia, mutta minä katsoin muita pelaajia, joita minun ei olisi kannattanut seurata. Ajattelin olevani suurempi kuin David Beckham. En ollut henkisesti valmis.

– Olisin halunnut saada todellisen mahdollisuuden Real Madridissa, mutta nyt kun katson taaksepäin, niin ymmärrän olleeni ylimielinen. Jonkun olisi pitänyt läpsiä minua avokämmenellä ja muistuttaa, missä olin.

Soldado oli nuoruudessaan huomattavasti heikommassa kunnossa kuin tänä päivänä.

– Painoin silloin seitsemän kiloa enemmän kuin nyt. Katson kuvia siltä ajalta ja minua hävettää. En pitänyt itsestäni huolta ja söin valtavasti. Jos olisin pitänyt itsestäni huolta ja olisin ollut kypsempi, olisin saattanut saada mahdollisuuden Real Madridissa. Sitä ajattelee nykyäänkin. Jos tarjosit minulle lasin viiniä, join sen ja hetken päästä toisenkin, jos pidin fiiliksestä. 17-18 -vuotiaana jos joku ehdotti baariin lähtemistä, olin ensimmäisenä mukana.