Real Madrid potki Julen Lopeteguin pois päävalmentajan pallilta maanantai-iltana. Tilalle nostettiin väliaikaisesti seuran B-joukkueen päävalmentaja Santiago Solari.

Lopetegui oli Real Madridin seurahistorian lyhytaikaisimpia päävalmentajia. Hän voitti 14 ottelusta vain kuusi ja johdatti joukkueen La Ligassa sijalle yhdeksän. Tällaisia tuloksia ei ole nähty vuosikymmeniin.

Kysymys kuuluu: onko Real Madrid menossa Solarin kanssa ojasta allikkoon?

Tilastosivusto BD Fútbol laski, että Solarilla on heikoin voittoprosentti koko Real Madrid Castillan Segunda B -historiassa. Solari on valmentanut Realin kakkosjoukkuetta kesästä 2016 lähtien.

Solari on valmentanut Castillaa 86 ottelussa. Näistä voittoon on päättynyt vain 32. Solarin voittoprosentti on siis vain 37,2. Esimerkiksi Solarin edeltäjät Luis Miguel Ramis (23 ottelua) ja Zinédine Zidane (57 ottelua) saivat kasaan voittoprosentit 60,9 ja 45,6.

Solarin lisäksi voittoprosentissa alle 40:een on jäänyt vain Alejandro Menéndez, joka valmensi joukkuetta 57 ottelussa vuosina 2009-11 voittoprosentilla 38,6. Tätä nykyä Menéndez valmentaa intialaista East Bengalia.