Unai Simón on ollut kenties koko La Liga -kauden paras maalivahti tähän mennessä.

22-vuotias baskivahti on ollut itse varmuus Athleticin maalilla ja oli ansaitusti mukana spekulaatioissa Espanjan EM-kisajoukkueen maalivahtikolmikkoon mahtumisesta.

EM-kisat kuitenkin siirrettiin koronaviruksen vuoksi kesälle 2021. Jos Simón jatkaa samanlaisia peliesityksiä ensi kaudellakin, on hyvin mahdollista, että Simón on Espanjan A-maajoukkueen ykkösmaalivahti ensi vuoden EM-lopputurnauksessa.

Simón oli Marcan haastateltavana ja kertoi muun muassa siitä, miten ammattilaisjalkapalloilija kykenee harjoittelemaan kotonaan. Kaikkien La Liga -seurojen joukkueharjoitukset ovat peruttu toistaiseksi.

– En sentään hypi sängylle. On odotettava rauhassa, mutta toivottavasti voimme palata ensi viikolla joukkueharjoituksiin. Maanantaina joukkueen lääkärit ja fysiikkavalmentajat antoivat meille pelaajille työohjelman ja ohjeita, mitä meidän olisi tehtävä muun muassa kuntopyörillä ja käsipainoilla kotona. Kyseessä on vaativa ohjelma, mutta se auttaa meitä pysymään hyvässä kunnossa, Simón totesi.

– Ruokailua tarkkaileva valmentajamme on lähettänyt meille ohjeita ja reseptejä, jotta voisimme syödä samalla tavalla kuin normaalistikin. Olemme ammattilaisia ja kaikki tunnemme hyvin omat kehomme ja tiedämme, mitä ne tarvitsevat. Se auttaa.