Atlético Madridin Diego Simeone on noussut Espanjassa kolmospaikalle eniten pääsarjaotteluja saman seuran riveissä luotsanneiden valmentajien listalla. Seura kertoo asiasta verkkosivuillaan.

1–1 tasapeliin päättynyt tiistain kamppailu Celta Vigoa vastaan oli argentiinalaiselle jo 323:s Atléticon päävalmentajana La Liassa. Samalla hän on ohitti historialistalla legendaarisen John Toshackin.

Simeonen edellä ovat enää Miguel Muñoz (Real Madrid, 424) ja Luis Aragonés (Atlético Madrid, 407), mutta heillä molemmilla voittoprosentti on argentiinalaista huonompi.

LALIGA English

@LaLigaEN
424 – Miguel Muñoz
407 – Luis Aragones
323 – DIEGO SIMEONE

👔🔝⚽️ @Simeone overtakes John Toshack and joins the top 3 managers with most games in charge of a single club in #LaLigaSantander!

#CeltaAtleti

Simeonen ensimmäinen kamppailu Atléticon peräsimessä oli 7. tammikuuta 2012 Málagaa vastaan. Hänelle on kertynyt tähän mennessä 196 voittoa, 77 tasapeliä ja 50 tappiota, joten voittoprosentti on kova 60,68.

Muñozin voittoprosentti on 60,61, Aragonésin 47,6 ja Toshackin 39,1.

Simeone johdatti Atléticon liigamestariksi kaudella 2013–14. Hänen alaisuudessaan madridilaiset ovat sijoittuneet joka vuosi vähintään kolmanneksi La Ligassa.

Simeonen aikakaudella Atlético on voittanut lisäksi Copa del Reyn kerran, Eurooppa-liigan kaksi kertaa, Euroopan Super Cupin kaksi kertaa ja Espanjan Super Cupin kerran.