Diego Simeone ylsi huimaan rajapyykkiin – luotsin aikakausi seurassa ollut menestyksekäs

© Kuva: Getty Images

Diego Simeone valmensi eilisiltana 400. ottelunsa Atléticon peräsimessä.

Argentiinalaisvalmentaja saapui Atléticon päävalmentajaksi seitsemän vuotta sitten joulukuussa 2011. Atlético oli juuri pudonnut Copasta kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Albaceten käsittelyssä.

La Ligassa Atlético oli lähempänä putoamisviivaa kuin europaikkoja. Simeone onnistui kuitenkin nostamaan Atléticon vain puolen kauden aikana vain pisteen päähän Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta. Samana keväänä Simeone johdatti Atléticon Eurooppa-liigan mestariksi.

Seuraavalla kaudella Atlético selvitti tiensä La Ligassa kolmanneksi. Kausi oli alkanut UEFA Supercupin voitolla Chelseasta luvuin 4-1. Loistokausi sai kruununsa viimeisessä ottelussa, kun Atlético voitti ensimmäisen Copansa 17 vuoteen. Finaalissa kaatui Bernabéulla Real Madrid. Kyseessä oli Atléticon ensimmäinen voitto Real Madridista 14 vuoteen.

Kausi 2013-14 on vieläkin Simeonen aikakauden menestyksekkäin. Atlético voitti La Ligan mestaruuden ja eteni sensaatiomaisesti Mestarien liigan finaaliin. Tuplamestaruus oli vain muutaman minuutin päässä, mutta lopulta Real Madrid kukisti Atléticon jatkoajan jälkeen maalein 4-1.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Atlético kaatoi Real Madridin Espanjan Supercopassa ja nappasi Simeonen aikakauden viidennen pokaalin. Kyseessä oli Atléticon ainoa pokaali kolmeen ja puoleen vuoteen, vaikka kyseisen aikavälin aikana Atlético eteni uudestaan Mestarien liigan finaalin häviten jälleen Real Madridille rangaistuspotkukilpailussa.

Atlético voitti keväällä Simeonen alaisuudessa toisen Eurooppa-liigan mestaruuden kukistettuaan Marseillen Lyonissa pelatussa finaalissa luvuin 3-0. Elokuussa Atlético nappasi niin ikään toisen UEFA Supercupin voittonsa 48-vuotiaan argentiinalaisen luotsaamana, kun Real Madrid kaatui Tallinnassa maalein 4-2.

Simeone on Atléticon seurahistorian menestyksekkäin valmentaja. Seuraa myös pelaajana useamman kauden ajan edustanut Simeone voisi hävitä La Ligassa seuraavat 56 ottelua peräkkäin, mutta olisi silti pisteiden valossa Atléticon La Liga -historian paras päävalmentaja.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää