Atlético ja Diego Simeone ovat hyvin lähellä yhteisymmärrystä uudesta jatkosopimuksesta, kertoo Marca.

Osapuolien väliset neuvottelut alkoivat kesällä ja ovat loppusuoralla. Simeone nousee jatkosopimuksen myötä Atléticon palkkakuninkaaksi ohi noin 23 miljoonaa euroa nettona vuodessa tienaavan Antoine Griezmannin.

Jatkosopimuksessa on tiettävästi mukana pykälä, jonka avulla Simeone voi poistua siinä tapauksessa seurasta, jos sopimusta ei kuluteta loppuun saakka. Atléticon seurajohto pitää Simeonea tärkeimpänä yksittäisenä palasena tulevaisuutta ajatellen ja Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín haluaa kunnioittaa Simeonen tekemää työtä tarjoten hänelle hyvin korkeaa palkkaa. Tuleva jatkosopimus on Simeonen neljäs Atléticossa.

Simeone nousee kenties jatkosopimuksensa myötä jopa maailman parhaiten palkatuksi valmentajaksi. Manchester Cityä valmentava Pep Guardiola tienaa vuodessa 20 miljoonaa puntaa, eli noin 22 miljoonaa euroa. Simeonen tarkka palkka ei ole tiedossa, mutta se on vähintään 23 miljoonaa euroa – todennäköisesti hieman enemmänkin. Simeone oli jo valmiiksi La Ligan valmentajien palkkakuningas 15 miljoonan vuosittaisella euron nettopalkallaan.

Simeone saapui Atléticon peräsimeen joulukuussa 2011. Simeone on voittanut Atléticon peräsimessä kaksi kertaa Eurooppa-liigan, kaksi kertaa UEFA Supercupin ja kertaalleen niin La Ligan kuin Copankin. Atlético on myös yltänyt kahdesti Simeonen alaisuudessa Mestarien liigan finaaliin.