Urallaan valtavasti voittanut David Silva on yksi La Ligan siirtoikkunan valovoimaisimmista hankinnoista, ellei valovoimaisin. Silva hyvästeli Manchester Cityn kymmenen vuoden jälkeen ja liittyi tulevaksi kaudeksi Real Sociedadin riveihin.

34-vuotias Silva astui maanantaina ensimmäisen kerran lehdistön eteen Real Sociedadin pelaajana. Isompi uutinen seurasi kuitenkin vielä samana iltapäivänä, kun lehdistötilaisuuden jälkeen ilmoitettiin Silvan saaneen koronavirustartunnan.

Silvan odotettiin liittyvän Real Sociedadin harjoitusvahvuuteen tiistaina, mutta vielä hän ei joukkueen mukana treenaa. Hän kävi maanantaiaamuna koronatestissä, jonka tulos oli negatiivinen. Niinpä Silva viettää seuraavat kymmenen päivää karanteenissa sansebastiánilaisessa hotellihuoneessa. Myös osallistuminen sarja-avaukseen Real Valladolidia vastaan on epävarmaa.

Silvalle tehtiin ensimmäinen koronatesti jo perjantaina Las Palmasissa. Tuon testin tulos oli negatiivinen. Silva lensi sunnuntaina reittilennolla Bilbaoon ja jatkoi matkaansa San Sebastíaniin. Maanantaina tehdyn testin tulos olikin sitten positiivinen.

Testitulosta odottaessaan Silvalla ei ollut lupaa saapua stadionille tai tervehtiä muita joukkueen jäseniä. Hän osallistui vain viralliseen esittelyynsä, jossa ei toimittajia paialla ollut. Silvan seurassa oli Real Sociedadin varapuheenjohtaja Ángel Oyarzun. Virusoireita Silvalla ei ole ollut.

Silva kertoi lehdistölle saaneensa useita hyvin rahakkaita tarjouksia, mutta yksityiskohtiin hän ei halunnut mennä. Baskimaahan hän viehtyi jo taannoin Eibarissa pelatessaan.

[readmore from=Silva-David]

– Neuvottelut etenivät hyvin nopeasti ja sujuvasti. Siksi olen täällä. Muut seikat ovat yksityisasioita.

– Aion ottaa roolin, jonka olen omaksunut siitä lähtien, kun aloitin jalkapalloilun. Aion tehdä parhaani ja jakaa kokemustani nuorelle ryhmälle.

– Totta kai päätökseeni vaikutti myös se, että La Real pelaa europelejä. Sen lisäksi huomioni kiinnitti se hyvä jalkapallo, jota Real Sociedad pelaa, Silva kertoi päätöksestään.

Lähde: AS