David Silva väläyttelee Espanjaan paluuta – ”Olen aina sanonut haluavani pelata siellä”

© Kuva: Getty Images

Yksi espanjalaisfutiksen suurimmista nimistä, Manchester Cityn viime vuosien kantava voima David Silva väläyttelee paluuta kotimaansa kentille. Silvan mielessä on ennen kaikkea paluu kotisaarilleen Kanarialle. Silva ei koskaan pelannut UD Las Palmasin paidassa, mutta kenties sekin tulee muuttumaan.

– Haluan pelata Cityssä vielä kaksi kautta, sillä sen verran sopimustani on jäljellä. En tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Riippuu siitä, millaiseksi koen oloni fyysisesti ja henkisesti, Silva toteaa BBC:n haastattelussa.

– Olen aina sanonut, että haluaisin pelata Las Palmasissa. Katsotaan kuitenkin, miltä tilanne kahden vuoden päästä näyttää.

Silva on vuonna 2010 34-vuotias. Hän siirtyi jo nuorena poikana Valenciaan, jossa viipyikin Eibarissa ja Celta Vigossa viettämiään lainapestejä lukuun ottamatta vuoteen 2010. Tuolloin 24-vuotias taituri siirtyi Manchester Cityyn, ja loppu on historiaa.

Silva puhui BBC:n haastattelussa ennen kaikkea pojastaan Mateosta, joka syntyi viime kauden aikana kolme kuukautta ennen laskettua aikaa. Mateo vietti sairaalahoidossa viitisen kuukautta.

– Se oli todella raskasta aikaa. Sitä ajatteli koko ajan, ja hän oli sairaalassa niin pitkään. Sitä paitsi sairaala oli Espanjassa, joten matkustin paljon, ja pystyin tuskin harjoittelemaan.

– En nukkunut paljoakaan, enkä syönyt hyvin. Onneksi joukkue kuitenkin pärjäsi todella hyvin.

– Sain ajatukseni pois pojan luota ainoastaan otteluiden aikana. Se oli todella hyvä pakokeino, sillä jalkapallosta nautin kaikkein eniten.

– Nyt poika voi hyvin, ja se kaikki oli todella sen arvoista. Hän kärsi paljon, mutta kasvaa nyt todella nopeasti, iloinen ja helpottunut Silva huoahtaa.

Silva sanoo, että hän näkisi mielellään poikansa kasvavan samassa ympäristössä, missä hän itsekin varttui.

– Minä kasvoin Kanariansaarilla ja haluaisin, että hänellä on samat mahdollisuudet kuin minullakin. Toivon, että hän pitää urheilusta, ja jos hän kiinnostuu jalkapallosta, aion auttaa häntä, Silva lupaa.

Las Palmas putosi viime kauden päätteeksi La Ligasta Segundaan, mutta tavoittelee pikaista paluuta pääsarjaan.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää