Mihin Portugalin huippulupaus yltääkään? Roimasti Cristiano Ronaldon maalitahtia edellä

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo on 85 maalillaan (154 ottelussa) Portugalin maajoukkueen ylivoimaisesti paras maalintekijä. On hyvin mahdollista, että kesällä Real Madridista Juventukseen siirtynyt supertähti hilaa ennätyslukemat niin korkealle, ettei numeroihin yllä enää kukaan muu. Ainakin yksi potentiaalinen uhkaaja on maajoukkueessa kuitenkin kasvamassa.

Kun Sevillan André Silva viimeisteli maanantaina ottelun ainoan maalin Nations Leaguen pelissä Italiaa vastaan, oli osuma hänelle jo maajoukkueuran 13:s. 22-vuotiaan Silvan maalitahti on ollut hurja, sillä 13 maalia ovat syntyneet vain 28 ottelussa.

Silvan lähtökiihdytys maajoukkueuralla on ollut itse asiassa paljon räväkämpi kuin Cristiano Ronaldon, sillä Ronaldo tarvitsi 13 maaliin peräti 41 ottelua. Totuuden nimissä pitää kuitenkin sanoa, että vertailu on niiltä osin epäreilu, että Ronaldo aloitti A-maajoukkueuransa paljon Silvaa nuorempana. Cristiano Ronaldon debyytti tapahtui 18,5 vuoden iässä, kun Silva oli debytoidessaan 19 vuotta ja 10 kuukautta vanha.

Sevillassa AC Milanin lainamiehenä pelaava Silva teki hattutempun La Ligan avauskierroksella Rayo Vallecanoa vastaan, mutta on jäänyt seuraavissa sarjapeleissä maaleitta.

Lähde: AS

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää