Elokuu vaihtuu tuota pikaa syyskuuksi. Se tarkoittaa sitä, että siirtoikkuna sulkeutuu myös lopuissa Euroopan suursarjoissa La Ligassa, Bundesliigassa ja Ligue 1:ssä. La Ligan osalta siirtotakaraja tulee vastaan paikallista aikaa perjantaina 31.8. klo 23:59, eli Suomen aikaa yhdeltä aamuyöllä lauantain vastaisena yönä.

Paljon isoja siirtoja on kesän kuluessa tietysti jo nähty. Barcelona on vahvistunut Malcomilla, Arthurilla ja Arturo Vidalilla, Real Madrid Thibaut Courtois’lla ja Atlético Madrid seuran ennätyshankinta Thomas Lemarilla. Kaikkein suurin La Ligaa koskenut kesäsiirto oli luonnollisesti kuitenkin Cristiano Ronaldon lähtö Juventukseen.

Kuva: Getty Images

Kaikki tähän asti tapahtuneet kesän siirrot sekä vielä viime päivillä tapahtuvat käänteet löytyvät helposti laliiga.comin siirtoikkunasivustolta. Päivitämme sivustoa ripeästi ja säännöllisesti siirtoikkunan sulkeutumiseen saakka – ja tarvittaessa vähän ylikin.

Millaisia tapahtumia voimme sitten vielä siirtoikkunan viimeisiltä päiviltä odottaa? Joitain kuumia nimiä huhuissa edelleen liikkuu, mutta jonkin verran markkinoita rajoittaa luonnollisesti se, etteivät Valioliigan ja Serie A:n seurat saa enää hankkia korvaajia tilalle. Siksi esimerkiksi huhuttu Paul Pogban siirtyminen Manchester Unitedista Barcelonaan on äärimmäisen epätodennäköinen skenaario tässä siirtoikkunassa.

Tässä viisi mielenkiintoista nimeä seurattavaksi:

5) Adrien Rabiot

23-vuotias keskikenttäpelaaja on yhdistetty huhuissa Barcelonaan. PSG:n lienee pakko myydä joitain pelaajiaan Financial Fair Playn takia, ja Rabiot on yksi vahva ehdokas. PSG:n jatkosopimustarjouksista hän on kieltäytynyt, eikä sopimusta ole jäljellä enää kuin vuosi. PSG:n ja Barcelonan jäätävät välit saattavat kuitenkin johtaa siihen, että Rabiot siirtyy Barcelonaan vasta ensi vuonna – mahdollisesti ilmaissiirrolla.

Kuva: Getty Images

4) Rafinha

25-vuotias keskikenttäpelaaja ei ole onnistunut raivaamaan tietä Barcelonan vakiokokoonpanoon. Viime kevään hän vietti lainalla Inter Milanissa polvivammasta toivuttuaan, eikä Barcaan jääminen näytyä nytkään todennäköiseltä. Vahvimmin Rafinhaa on viety huhuissa joko Real Betisiin tai portugalilaiseen Benficaan.

Kuva: Getty Images

3) Sandro Ramírez

Real Sociedad on kiinnostunut vahvistamaan rivejään Evertonissa flopanneella Sandrolla, joko suoralla kaupalla tai lainalla, johon sisällytettäisiin osto-optio. Sandro paukutteli Málagassa komean maalimäärän ennen siirtymistään vuosi sitten Evertoniin, eikä minuutteja vaikuta olevan Toffeesissa tällä kaudellakaan tarjolla.

Kuva: Getty Images

2) Mariano

Sevilla on lehtitietojen mukaan hyvin lähellä hankkia riveihinsä kärkimies Marianon Ranskan liigan Lyonista. Shokkikäänne on silti yhä mahdollinen, sillä myös Real Madrid etsii yhä back-upia Karim Benzemalle. Real saisi Marianon vieläpä paljon Sevillaa halvemmalla, sillä se omistaa yhä reilun kolmanneksen Marianon pelaajaoikeuksista.

Kuva: Getty Images

1) Kylian Mbappé

Kylian Mbappén siirto vielä tällä viikolla olisi jättimäinen sensaatio, mutta yhdestä syystä ei täysin epärealistinen. PSG kikkaili vuosi sitten Mbappén Monacosta ostaessaan lainalla, johon sisällytettiin ”ostopakko”. Menettelyä pidettiin ja pidetään yhä Financial Fair Playn vastaisena, ja UEFA:n mahdollista tuomiota ja sanktiota odotetaan tällä viikolla. Mikäli UEFA ottaa PSG:tä vastaan kovan linjan, voi pariisilaisseuran olla pakko myydä Mbappé pikavauhtia eteenpäin. Ja tätä tilaisuutta Real Madrid kyttää kieli pitkällä…

Kuva: Getty Images