La Ligan 15 ottelun kuntopuntarin kakkonen. 10 ottelun kuntopuntarin kolmonen. Ja mikä tärkeintä, viiden ottelun kuntopuntarin ykkönen.

Sevilla otti sunnuntaina viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotikentällään Granadan maalein 2-1. Voitto nosti sen vain pisteen päähän Real Madridista ja Barcelonasta, ja kolmen pisteen päähän sarjakärki Atlético Madridista. Atlético pelaa tosin oman 33. kierroksen ottelunsa vasta sunnuntain myöhäisotteluna, ja Barcelona rästipelinä ensi keskiviikkona.

Mikään läpihuutojuttu Sevillan voitto ei sinänsä ollut, sillä ottelulla oli hyvin eriskummallinen loppu. Sevilla tuuletteli voittoaan jo reilua minuuttia ennen kuin peli oli virallisesti päättynyt. Siitä jutun lopussa lisää.

Sevilla hallitsi ensimmäistä puoliaikaa mielin määrin. Se hallitsi palloa 77-prosenttisesti ja loi kahdeksan maalintekopaikkaa Granadan nollaa vastaan. Ainoa maali syntyi kuitenkin rangaistuspotkusta 16. minuutilla. Pilkun ampui alanurkkaan Ivan Rakitic.

Sevillan voittomaali syntyi 53. minuutilla. Alejandro Goméz syötti pallon vasemmalta boksiin, josta hienon ottelun pelannut Lucas Ocampos täräytti puolustajien estelyistä huolimatta sen yläriman kautta maaliin.

Granadan kavennusmaali syntyi juuri 90. minuutin täyttyessä. Granadan pelaaja puski keskityspallon rangaistusalueella Sevillan laitapakki Marcos Acuñan kyynärpäähän. Tilanne tarkastettiin videolta, ja tuomiona oli Granadan pilkku. Sen ampui maaliin konkari Roberto Soldado.

Erittäin mielenkiintoiseksi peli meni kuitenkin vasta lisäajalla. Lisäaikaa oli näytetty pelattavaksi vähintään neljä minuuttia, mutta erotuomari Ricardo de Burgos Bengoetxea vihelsikin ottelun päättyneeksi vain kolmen minuutin jälkeen. Granadan pelaajat piirittivät välittömästi De Burgosin vaatien selitystä, mutta tämä ei taipunut.

Hieman myöhemmin VAR-kopista tuli kuitenkin avustavan erotuomarin välityksellä De Burgosille tieto, että hän todella oli päättänyt ottelun ainakin minuuttia liian aikaisin. Niinpä De Burgos määräsi ottelun vielä jatkumaan.

[readmore from=Sevilla]

Ongelma vain oli, että kaikki Sevillan pelaajat olivat jo poistuneet kentältä. Jollain oli toppatakki täällä, joku oli ilman paitaa ja toinen oli riisunut nappiksensa ja sukkansa. Aivan pukukopista saakka ei ilmeisesti ketään tarvinnut takaisin hakea, mutta tilanne oli henkisesti Sevillan pelaajille epäilemättä melkoisen eriskummallinen. Monet olivat jo kiivenneet katsomon portaille, kun kutsu takaisin kentälle kävi. Epäusko paistoi kauas.

Koko soppaan tuhraantui noin kymmenisen minuuttia, ja siitä, kun ottelu määrättiin uudelleen aloitettavaksi, kesti noin seitsemän minuuttia, että Sevillan joukkue oli täysissä tamineissa takaisin kentällä. Erotuomarin onni lienee ollut se, ettei Granada enää oudossa tilanteessa tasoitusmaalia tehnyt ja toinen, 66 lisäsekunnin pelin jälkeen vihelletty loppuvihellys jätti Sevillan 2-1-voiton voimaan.