La Ligan mestaruustaistelusta kaudella 2020-2021 on tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu. Kärkikolmikko Atlético Madrid, Real Madrid ja Barcelona mahtuvat kahden pisteen sisälle, kun kahdella viimeksimainitulla on pelaamatta kahdeksan ottelua, ja Atléticolla on yhdeksänneksi viimeinen pelinsä meneillään (taukotilanne Real Betisin vieraana 1-1)

Kaikki keskittyvät tässä vaiheessa kautta jo puhtaasti ”kolmeen suureen”. Kaikki, paitsi Espanjan MM- ja EM-kultaan johdattanut Vicente del Bosque. Tavallisesti mestaruus jaetaan Espanjassa kahden jättiläisen kesken, mutta tällä kaudella Atlético on pannut jälleen erittäin tosissaan kampoihin. Del Bosquen näkemyksen mukaan mestaruustaistelussa on kuitenkin vielä neljä joukkuetta. Hän ei halua unohtaa vielä neljäntenä olevaa Sevillaakaan, joka pelaa oman 30. kierroksen ottelunsa vasta maanantai-iltana Celta Vigon vieraana.

– Sunnuntain jälkeen meillä on selkeämpi mestarisuosikki, Del Bosque arvioi Cadena SER:in El Larguerossa jo ennen lauantaina pelattua Real Madridin voittoon päättynyttä El Clásicoa, ja teki kiinnostavan lisäyksen:

– Minua pelottaa unohtaa Sevilla mestaruuskamppailusta. Kahdeksan pistettä ei ole iso ero, sen tietää jokainen.

[readmore from=Sevilla]

Kahdeksan pistettä on sarjakärki Atlético Madridin ja Sevillan välinen ero ennen Atléticon sunnuntaista ottelua. Mikäli Atlético ei voita, ja Sevilla kaataa sunnuntaina Celta Vigon, voi Julen Lopeteguin miehistö löytää itsensä vain 5-6 pisteen päässä sarjakärjestä kahdeksan kierrosta ennen maalia.

Sevilla kohtaa loppukauden aikana kärkikolmikon joukkueista vielä Real Madridin, vieraskentällä 9.5. Samana viikonloppuna pelataan toinenkin jäljellä oleva kärkinelikon keskinäinen, kun Barcelona isännöi Atlético Madridia. Äitienpäiväviikonlopusta voi tulla La Ligan mestaruuskamppailun kannalta äärimmäisen iso.

Lähde: Estadio Deportivo