Sevillan kausi Mestarien liigassa päättyi tiistaina, kun se taipui otteluparissa Borussia Dortmundia vastaan yhteismaalein 4-5. Julen Lopeteguin miehistö haki Saksasta 2-2-tasapelin, mutta se ei aivan riittänyt, sillä Dortmundilla oli otteluparissa johto avausosan jälkeen.

Lopetegui oli putoamisesta hyvin harmissaan, sillä oman joukkueensa peliesitykseen hän oli tyytyväinen. Sevilla-valmentajan mielestä tuomarin ratkaisuillakin oli otteluparissa suuri merkitys.

– Meiltä jäi kolmas maali puuttumaan, ja avausjaksolla Dortmund teki turhan helpon osuman. Myöhemmin he tuskin pääsivät edes alueellemme, Lopetegui totesi medialle pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Se suututtaa, että neljästä puoliajasta me olimme parempia kolmella. Dortmundilla on maailman parhaat vastahyökkäyspelaajat. Me uskoimme siihen, että voimme päästä jatkoon ja näytimme sen kentällä. Putoaminen on sääli, sillä minun mielestäni me ansaitsimme jatkopaikan.

Lopeteguin mielestä otteluparin ratkaisu oli Dortmundin ”ilmiömäisten pelaajien” yksilötaito.

– Me emme vain hallinneet, vaan emme antaneet ilmiömäisten pelaajien joukkueen pelata omaa peliään. He eivät päässeet omalta kenttäpuoliskoltaan pois. He kuitenkin näyttivät yksilöllisen laatunsa.

– Me olimme lähellä maalia muutamissa paikoissamme. Minulle sanottiin, että lopussa meidän olisi pitänyt saada selvä rankkari, mutta sääli, ettei tuomari katsonut sitä videolta. Tappiota on vaikea hyväksyä, etenkin joukkueen taistelutahdon ja asenteen takia, Lopetegui harmitteli.

Tilanne, jota Lopetegui tarkoittaa, oli lisäajan lopussa, kun ottelussa kaksi maalia tehneen Erling Braut Hålandin sanottiin huitaisseen Sevillan Munir El Haddadia naamaan. Tätä tilannetta AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González ei kommentoinut, mutta ottelun puhuttaneinta tuomiota kylläkin.

47. peliminuutilla Håland vaati rankkaria, kun Jules Koundé veti häntä käsivarresta. Pelin annettiin jatkua, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen pallo vietiin pilkulle. Tapahtumien välissä Håland oli ehtinyt tehdä pelitilannemaalin, joka kuitenkin hylättiin, koska sitä ennen tapahtui rankkariin johtanut rike. Se ei kuitenkaan Iturralden mielestä ollut rike, vaan Hålandin pelitilannemaalin olisi pitänyt jäädä voimaan.

– Koundén Hålandista kiinnipitäminen ei ollut mielestäni rankkarin paikka. Jos paidasta vedetään taaksepäin, ei voi kaatua eteenpäin. Siinä ei ollut mitään. Ja jos siitä ei olisi tullut rankkaria, olisi Hålandin maali jäänyt voimaan ja peli voinut jatkua, Iturralde arvioi.

Håland epäonnistui rankkarissaan, mutta se uusittiin Sevilla-vahti Bonon karattua maaliviivalta vähän liian aikaisin. Toisella yrittämällä Håland onnistui, ja tilannetta seurasi nujakka norjalaiskärjen tuuletettua maaliaan provosoivasti Bonon naamalle, vastauksena maalivahdin aiempaan provosointiin.

Iturralden mielestä Bono ei saanut varastamisesta mitään hyötyä, mutta sääntökirjan mukainen rankkarin uusiminen oli.

[readmore from=Sevilla]

– Luuletteko, että maalivahti saa kahdesta senttimetristä jotain hyötyä? Sääntö on mikä on, ja rankkari pitää uusia, vaikka varastaisi vain senttimetrin.

Myös Sevillan molemmat maalit tehnyt Youssef En Nesyri oli tyytymätön tuomarin päätöksiin. Hänkin oli vakuuttunut siitä, että Sevillalta jäi lopussa ottelun mahdollisesti jatkoajalle vienyt rankkari saamatta.

– Emme ole tyytyväisiä emmekä tuomariin, johtuen hänen antamastaan rankkarista. Olisimme hyvin voineet voittaa ottelun, koska pelasimme todella hyvin, mutta onni ei ollut myötä.

– Taistelimme viime hetkeen saakka, muttemme onnistuneet maalinteossa. Viimeinen tilanneko? Munir sai käsivarresta kasvoihinsa, se oli rankkarin paikka, En Nesyri vakuutteli.