Eurooppa-liigan finaali pelataan perjantai-iltana Saksassa. Sevilla ja Internazionale iskevät yhteen odotetussa finaalissa.

Seurahistoriansa aikana peräti viidesti Eurooppa-liigan ja sitä edeltäneen UEFA Cupin voittanut Sevilla eteni finaaliin pudotettuaan neljännesvälierässä AS Roman, puolivälierässä Wolvesin ja välierässä Manchester Cityn.

Sevilla on pelannut Julen Lopeteguin alaisuudessa loistavan kauden.

Lopetegui saapui seuran peräsimeen viime kesänä, jolloin joukkueessa oli tuttuun tapaan merkittäviä muutoksia. Wissam Ben Yedderin ja Pablo Sarabian kaltaiset tähdet lähtivät loistamaan muualle, mutta tilalle tulleet Lucas Ocamposin kaltaiset korvaajat ovat onnistuneet paremmin kuin hyvin.

Sevilla on perjantaisessa finaalissa altavastaaja. Ei suuri sellainen, mutta kuitenkin. Antonio Conten Inter on monella eri osa-alueella muutamaa astetta laadukkaampi joukkue ja peittoaa Sevillan esimerkiksi yksilötaidossa.

Conte luonnollisesti yritti lietsoa joukkueelleen altavastaajan mentaliteettia.

– Sevilla on hyvin kokenut joukkue. He ovat voittaneet Eurooppa-liigan kolmesti viimeisen seitsemän vuoden aikana. He ovat tottuneita voittamaan, mutta me haluamme yllättää, Conte totesi.

Sevilla voitti Eurooppa-liigan edellisen kerran keväällä 2016. Kyseisestä joukkueesta jäljellä ovat Éver Banega ja Sergio Escudero.

Sevilla-luotsi Lopetegui kunnioittaa illan vastustajaansa.

– He voittivat Shakhtarin upeasti. Inter on hyvin kokonaisvaltainen ja suuri seura, joka on luotu Mestarien liigaa varten. Tunnemme heidät hyvin. En menetä yöuniani miettiessäni Interiä, vaan ennemminkin minua huolestuttaa, voimmeko valmistautua finaaliin parhaalla mahdollisella tavalla, Lopetegui kertoi Canal Sur Radiolle.

Sevilla-tähti Ocamposin pelikunto on ollut kysymysmerkkejä täynnä ottelun alla, mutta paikallislehti Diario de Sevillan mukaan Ocampos kykenee avaamaan ottelussa. Lehti uskoo Lopeteguin lähtevän liikkeelle identtisellä avauskokoonpanolla kuin Manchester Unitediakin vastaan.

Ottelu käynnistyy klo 22.00.