Barcelona antoi tammikuussa potkut silloiselle päävalmentajalleen Ernesto Valverdelle ja korvasi hänet Quique Setiénillä.

Setién oli saanut potkut Betisistä edellisen kauden päätteeksi.

Setién paljasti El Periódicon haastattelussa olleensa lähellä toisen valmentajapestin nappaamista ennen Barcelonan yhteydenottoa.

– Neljä päivää ennen Barcelonan soittoa minulla oli jo lentolippu ostettuna siirtyäkseni erääseen seuraan. Minua huhuttiin Betisiin, mutta en sano siitä nyt mitään – ehkä joskus. Tähdet osuivat kohdalleen, jotta pääsin Barcelonaan. Koko tapahtumasarja sisältää valtavasti asioita, jotka paljastan joskus. Nyt ei ole oikea hetki, Setién totesi.

Setién kummasteli Barcelonan yhteydenottoa, koska luotsin mielestä hänellä ei ollut tarpeeksi näyttöjä Barcelonan kaltaisen seuran valmentamiseen.

– Pitää paikkansa, että monet sanoivat minulle olevani valmis Barcelonan valmentamiseen. Itse en ollut sitä mieltä. Miksi olisin ollut, mitä olen saavuttanut päästäkseni tänne? Analysoit tilannetta ja kysyt itseltäsi, mikä minun CV:ni on? Loppujen lopuksi minut hankittiin tänne ideologiani vuoksi. Jos esimerkiksi huomenna Eibar soittaisi minulle ja haluaisi minut sinne, en voisi mitenkään tehdä yhtä loistavaa työtä kuin José Luis Mendilibar, koska pelitapani ei sovi sinne.