Barcelona aloittaa tiistaina urakkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Barcelona matkasi maanantaina Etelä-Italiaan, jossa se kohtaa Napolin neljännesvälierien avausosassa. Toinen osa pelataan 18. maaliskuuta Camp Noulla.

Tammikuussa Barcelonan päävalmentajaksi saapunut Quique Setién ei ole koskaan aiemmin valmentanut Mestarien liigassa. 61-vuotias santanderilaisvalmentaja debytoi Mestarien liigassa huomisiltana.

Barcelonan kaksi aiempaa kautta Mestarien liigassa ovat päättyneet pahoihin mahalaskuihin. Keväällä 2018 AS Roma nousi kolmen maalin takaa voittoon otteluparissa ja pudotti Barcelonan. Viime keväänä Liverpool hävisi avausosan 0-3, mutta voitti toisen osan 4-0 ja eteni Madridissa pelattuun finaaliin.

Setiénin mukaan joukkueen sisällä ei ole puhuttu siitä, mitä kahden viime vuoden aikana on tapahtunut.

– Totta puhuen emme ole puhuneet AS Romasta tai Liverpoolista juurikaan, vaikka varmasti kaikilla se onkin takaraivoissaan. Olemme eläneet viime aikoina hyvin vaikeita otteluita ja uskon joukkueeni olevan hyvässä vireessä. Luotan työskentelytapaamme. Luotan myös siihen, että pidämme saman tason, jossa olemme olleet hetken aikaa, Setién totesi.

Myös Gerard Piqué kertoi mielipiteensä kyseisistä tappioista ja myönsi, etteivät pelaajat unohda niitä koskaan.

– Emme unohda niitä koskaan, sillä ne olivat valtavia takaiskuja koko Barcelonan seurahistorialle. Suurista tappioistakin voi tosin ottaa hyvät asiat irti, keskittyä niihin ja katsoa kohti tulevaisuutta. Nyt tiedämme, miten tiettyihin asioihin on reagoitava. Tilanteet ovat erilaisia ja jokainen ottelupari on täysin oma maailmansa, mutta olemme varmasti oppineet menneestä.

Ottelu käynnistyy tiistai-iltana Suomen aikaa 22.00.