Barcelonan päävalmentajana tammikuussa aloittanut Quique Setién teki tiistaina debyyttinsä Mestarien liigassa. Barca haki Napolista 1-1 -tasapelin, joka takaa sille hyvät mahdollisuudet jatkoon. Barcelona on edennyt europeleissä jatkoon 27 kertaa 33:sta, kun avausosa on päättynyt vieraskentällä tasapeliin.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
NAP 1-1 FCB (FT) - El Barcelona ha superado 27 de 33 eliminatorias europeas tras empatar el partido de ida fuera de casa, incluyendo las 9 más recientes. No cae en estas condiciones desde 2003 contra la Juventus (1-1 en Turín y 1-2 en el Camp Nou, tras prórroga).

Setién on ensimmäinen Barcelonan päävalmentaja sitten Louis van Gaalin ja vuoden 1997, joka ei onnistunut voittamaan ensimmäistä otteluaan Mestarien liigassa.

OptaJose

@OptaJose
1 - Quique Setién is the first Barcelona manager to fail to win on his Champions League debut since Louis van Gaal in September 1997 against Newcastle (3-2). Difficulty.

Barcelona piti Napolia vastaan 64-prosenttisesti ja syötti pelissä 808 kertaa, lähes kaksi kertaa enemmän kuin Napoli. Maalintekoyritykset menivät kuitenkin tasan 7-7, ja laukaukset kohti maalia Napolille 4-1. Napolin maalia vartioinut David Ospina ei siis torjunut pelissä kertaakaan.

Kaava on Quique Setiénin Barcelonan peleistä tuttu. Pallo liikkuu mieheltä toiselle, mutta maalipaikkojen luominen on hyvin vaikeaa. Siitä huolimatta Barcelona näki omiensa esityksessä paljon enemmän hyvää kuin huonoa, etenkin toisella puoliajalla.

– On totta, että maalipaikkojen luominen oli meille hankalaa. Pidimme palloa, mutta Napoli puolusti avausjaksolla erittäin hyvin ja hyödynsi ainoan maalipaikkansa, Setién totesi medialle pelin jälkeen Sportin mukaan.

– Meiltä puuttui tarkkuutta, jotta olisimme puhkaisseet Napolin puolustuksen. Helppoa se ei ollut.

– Toinen puoliaika oli erilainen. Tilaa oli enemmän ja sen seurauksena saimme tasoitukseen johtaneen maalipaikan. Napoli avasi peliään, prässäsi korkealta ja onnistuimme aiheuttamaan heille vaikeuksia.

– Joka tapauksessa Napoli pelasi mahtavan ottelun ja heidän puolustustyötään on arvostettava. Olen tulokseen tyytyväinen. Tasapeli vierasmaalilla on hyvä lähtökohta toiseen osaotteluun, Setién totesi.

Valmentajan mielestä kärsivällisyys oli Barcelonan pelaamisessa erittäin tärkeää.

[readmore from=Setien-Quique]

– Barca teki paljon asioita hyvin. Pidimme Napolin vastahyökkäykset koko ajan aisoissa. Pelkäsin niitä, mutta he taisivat päästä vastaiskuun vain kahdesti tai kolmesti. Muissa tilanteissa onnistuimme riistämään pallon. Ehkä näitä pallonriistoja olisi voinut hyödyntää paremminkin.

– Tärkeää oli olla kärsivällinen. Teimme erittäin hyvin töitä ja kotipelissä saamme enemmän maalipaikkoja. En usko, että Napoli voi puolustaa niin hyvin ja niin pitkään Camp Noulla, Setién jatkoi.