Barcelona saa keskiviikkona vieraakseen vanhan tutun, kun se kohtaa chileläishyökkääjä Alexis Sánchezin edustama Internazionalen Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Sánchez, 30, pelaa Interissä tämän kauden lainalla Manchester Unitedista, jossa hänen pelinsä ei ikinä lähtenyt kunnolla käyntiin. Barcelonaa hän edusti vuosina 2011-2014 ja voitti katalonialaisseurassa kertaalleen La Ligan ja Copa del Reyn mestaruuden.

Chileläistähti on kohdannut Barcelonan kolme kertaa sen jälkeen, kun jätti seuran, mutta hän ei ole toistaiseksi onnistunut voittamaan entistä työnantajaansa. Hän toivoo tilaston muuttuvan keskiviikkona, mutta tietää, kuinka vaikeaa se on.

– He ovat kotona todella vahvoja. He pelaavat kotona itsevarmasti. Jos me saamme paikan tai kaksi, emme voi hukata niitä, kommentoi Sánchez Uefan haastattelussa.

– Pelasin siellä (Camp Noulla) Unitedin kanssa ja me hukkasimme kolme tai neljä selkeää maalintekopaikkaa. Sitten he saavat yhden tai kaksi paikkaa, ja yhtäkkiä ollaankin 3-0-tappiolla. Yhtään selkeää paikkaa ei saa mokata, jos haluaa voittaa Barcelonan.

Alexis Sánchez pelasi Barcelonassa 141 ottelua. Kuva: Getty Images

Omaa aikaansa Kataloniassa Sánchez muistelee lämmöllä.

– Silloin sanottiin, että se oli kaikkien aikojen paras Barcelonan joukkue, kun minä saavuin Barcelonaan.

– Siellä oli (Pep) Guardiola, (Lionel) Messi, Xavi, (Andrés) Iniesta… Siellä oli (Carles) Puyol, joka on minusta uskomaton kapteeni. Hän on paras kapteeni, joka minulla on urallani ollut.

– Se oli mukavaa. He opettavat erilaisen tavan pelata jalkapalloa, pallonhallinnan kautta.