La Liga tiedotti myöhään eilisiltana Miamiin suunnitellun La Liga -ottelun perumisesta. Gironan ja Barcelonan välinen kamppailu pelataan Gironan kotikentällä Montilivilla tammikuun lopussa.

Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales kritisoi rajusti El Largueron haastattelussa La Ligan presidenttiä Javier Tebasia.

Tebas on ollut käytännössä yksin Yhdysvaltoihin suunnitellun sarjaottelun takana. La Ligan presidentti ei ole välittänyt siitä, että niin UEFA, FIFA, Espanjan jalkapalloliitto kuin maan pääministeri Pedro Sánchezkin ovat vastustaneet ottelun viemistä pelattavaksi Miamiin.

– Seurat eivät ansaitse Tebasin kaltaista presidenttiä. Tebas voi puolestani tuhlata rahansa ihan vapaasti Yhdysvaltoihin, mutta seurat eivät ymmärrä sitä. Seurojen rahat ovat käytettävä muihin asioihin kuin Yhdysvaltoihin, Rubiales totesi.

– Tunsin valtavaa myötähäpeää lukiessani La Ligan tiedotetta. Olemme aina puolustaneet seurojen oikeuksia ja emme ole halunneet, että ottelu pelataan Yhdysvalloissa. Tebas on kohdellut seuroja ainoastaan tuotteena, mutta urheilu on paljon muutakin.

Rubiales ja Tebas ovat aiemminkin ottaneet yhteen medioiden välityksellä.