Entinen Barca-pomo ehdonalaiseen pitkän vankilareissun jälkeen – sitoumuksia yhä paljon

© Kuva: Getty Images

Pitkä piina on ainakin tilapäisesti ohi. Barcelonan entinen puheenjohtaja Sandro Rosell on ollut vangittuna toukokuusta 2017, mutta keskiviikkona hänet päästettiin ehdonalaiseen vapauteen.

Barcelonassa syntynyt Rosell toimi FC Barcelonan puheenjohtajana reilun kolmen ja puolen vuoden ajan vuosina 2010-2014. Häntä syytetään rahanpesusta liittyen Brasilian maajoukkueen TV-oikeuksien myyntiin. Hänen myös väitetään väärinkäyttäneen asemaansa Brasilian Niken entisenä pääjohtajana. Barcelonan johdosta Rosell erosi Neymarin hankintaan liittyvien talousepäselvyyksien vuoksi. Väitetyt rahanpitorikokset eivät kuitenkaan liity suoraan Rosellin toimintaan Barcelonan johdossa.

Keskiviikkona oikeusistuin päätti siis myöntää 54-vuotiaalle Rosellille ja tämän liikekumppanille ja vankitoverille Joan Besolílle ehdonalaisen vapauden ilman takuuvaateita. Kaksikon vapauttaminen ilahdutti myös suurta ihmisjoukkoa, joka vaati Rosellin vapauttamista ”vapaus”-huudoin sekä plakaatein vankilan ulkopuolella.

Tuomari Concepción Espejel selvittää pöytäkirjassa, että Rosell lähestyi tutkintavankeuden kahden vuoden maksimiaikaa, joten hänet oli hyvällä syyllä vapautettava. Rosellilta on kuitenkin takavarikoitu passi ja hänellä on matkustuskielto. Toisin sanoen, hänen täytyy pysytellä kiinteässä osoitteessa Espanjan rajojen sisäpuolella.

Rosellin täytyy myös saapua paikalle oikeudenkäyntiin, jonka viimeinen istunto on näillä näkymin 28. maaliskuuta. Hänen on myös oltava oikeudessa läsnä aina kun asianajajat näin vaativat. Tänään keskiviikkona Rosell saa kuitenkin hakea omaisuutensa vankilasta ja astua vapauteen. Madridista hän ei kuitenkaan saa vielä lähipäivinä poistua.

Rosellin ja Besolín puolustusasianajajat olivat pyytäneet päämiehilleen ehdonalaista vapautta miesten pidätyspäivästä lähtien, mutta anomuksen toteutumisessa kesti lähes täydet kaksi vuotta.

Lähde: Sport

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää