Spekulointi Cristiano Ronaldon mahdollisella paluulla Real Madridiin jatkuu, tällä kertaa rahakuvioiden merkeissä. Himnus Football Lawyersin toimitusjohtaja Toni Roca latoo pöytään selkeitä faktoja.

– Ei hän Italiaankaan sattumalta siirtynyt. Verotus siellä on selkeästi suotuisin, jos ajatellaan viiden huippuliigan kotimaita. Ronaldo nauttii poikkeuksellisesta verohallinnosta (pelatessaan Juventuksessa).

Lakimiehen mukaan Ronaldo ansaitsee tätä nykyä noin 40 miljoonaa euroa kaudessa, ja maksaa silti vain 225 000 euroa veroja Italian valtiolle. Espanjassa verojen määrä vastaavista tuloista (pääosin image rights) olisi jopa satakertainen tähän nähden. Miksi supertähti siis palaisi La Ligaan?

– Jos Cristiano tekisi Real Madridin kanssa yhden vuoden sopimuksen, hän saattaisi tulla verotetuksi henkilönä, joka ei asu pysyvästi Espanjassa. Tällä tavoin hän välttyisi kokonaan verotukselta valtasoasta tuloistaan, ja maksaisi vain 19 prosentin veroa palkastaan. Tässä tapauksessa pelaajan pitäisi poistua Espanjasta uudelleen ennen kesäkuun 2022 loppua.

Lähde: Marca