Cristiano Ronaldo haali yhdeksän Real Madrid -vuotensa aikana kasaan melkoisen kokoelman pokaaleja – niin joukkueen pystejä kuin henkilökohtaisiakin. Viidessä vuodessa Real Madrid voitti Mestarien liigan neljästi. Vuosina 2013-2017 portugalilainen voitti neljä Ballon d’Oria.

Kesällä 2018 Cristiano siirtyi Realista Juventukseen. Italian mestaruus meni tuttuun tapaan Vanhalle Rouvalle, mutta Ballon d’Or-kisassa CR7 on syösty valtaistuimelta. Vuoden 2018 kakkossijaa seurasi viimeviikkoisessa gaalassa kolmospaikka.

Espanjalaislehti ABC väittääkin nyt, että Cristiano Ronaldo katuu sitä, että tuli lähteneeksi Real Madridista. Lehden tietojen mukaan hän on puhunut asiasta entisille pelikavereilleen Realissa. ABC ei kuitenkaan usko Ronaldo puhuvan tästä julkisesti koskaan, jottei hän astuisi työnantajansa Juventuksen varpaille.

ABC arvelee Cristiano Ronaldon havainneen, ettei hänellä ole mahdollisuuksia yltää Real Madridissa samanlaisiin saavutuksiin kuin Real Madridissa. Ei varsinkaan, kun mittariin rapsahtaa helmikuussa 35 ikävuotta.

”Millään seuralla ei ole niin suurta maailmanlaajuista näkyvyyttä kuin Real Madridilla”, varoiteltiin Cristianoa ennen lähtöpäätöstä ABC:n mukaan. Nyt hänelle puolestaan supistaan, että ”jos olisit jäänyt Real Madridiin, olisit voittanut viimeiset kaksi Ballon d’Oria”. Onpa spekulaatiossa perää tai ei, niin ainakin puolentoista vuoden takainen siirto on saanut supertähden mietteliääksi.

Lehti kertoo Cristiano Ronaldon lähtöpäätöksen kypsyneen, kun Real Madrid ei suostunut nostamaan tämän palkkaa alkuvuodesta 2018. Vuonna 2016 solmittu edellinen jatkosopimus toi Ronaldolle 25 miljoonan euron nettovuositulot, seitsemän miljoonaa enemmän kuin aiemmassa kontrahdissa per vuosi.

Cristiano kuitenkin halusi saada saman palkan kuin Neymar PSG:ssä, 36 miljoonaa euroa vuodessa. Tähän pyyntöön Real vastasi kieltävästi, ja Cristiano päätti vaihtaa maisemaa. Pelaajan agentti Jorge Mendes sopi Realin kanssa, että Cristiano saisi lähteä, jos jokin seura tarjoaisi hänestä sata miljoonaa euroa. Juventus teki näin, ja maksaa Cristianolle saman palkan kuin Realkin, 25 miljoonaa euroa vuodessa.

Se, että maisema vaihtui ilman palkankorotusta, on saanut Cristianon mietteliääksi, ainakin ABC:n mukaan. Tuskin mikään seura Euroopassa olisi maksanut 33-vuotiaalle pelaajalle 36 miljoonan euron vuosipalkkaa, ja portugalilaisen uran ehtoo lähestyy vääjäämättä.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Maalimäärät Juventuksessa ovat olleet hyvät, mutta ei säihkyvät. Italiassa peli perustuu huomattavasti Espanjaa enemmän puolustukseen. Real Madridissa Cristiano Ronaldo teki 438 ottelussa 450 maalia, eli keskimäärin 1,03 maalia/peli. Ensimmäinen kausi Juventuksessa toi maaleja keskimäärin 0,65/peli (43 ottelua, 28 maalia).

Tällä kaudella tahti on hiipunut 0,44 maaliin per peli (12 ottelua, 7 maalia). Se on Cristiano Ronaldon kesyin maalitahti sitten vuoden 2007, jolloin hän pelasi laidalla ja loi paikkoja Manchester Unitedissa Wayne Rooneylle. Ronaldo on vaarassa jäädä jo Paulo Dybalan varjoon.

Joko Cristiano Ronaldo on viimeisen Ballon d’Orinsa voittanut?