Uruguyalaispuolustajat José Maria Giménez ja Diego Godín nousivat maaleillaan sankariksi, kun Atlético Madrid kellisti Juventuksen Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa maalein 2-0 (lue raportti). Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kaksi uruguaylaispelaajaa osuu yhdessä pelissä samalle joukkueelle eurokentillä.

OptaJose

@OptaJose
2 - Diego Godín and Jose Maria Gimenez have scored in the same game for @atletienglish for the first time in all competitions. Uruguay.

OptaJavier

@OptaJavier
2 - Diego Godín y José María Giménez son los primeros uruguayos 🇺🇾 en anotar para un mismo equipo en un partido de la historia de la Copa de Europa/Champions League. Charrúas.

Vaikka suurimmat sankariteot nähtiinkin tällä kertaa hyökkäyspäässä, ei Godínin ja Giménezin merkitystä Atlético Madridin vedenpitävälle puolustukselle sovi aliarvioida. Etenkin kaksikko on kunnostautunut vuosien saatossa Cristiano Ronaldon pimentäjinä.

Keskiviikkona pelattu peli oli kuudes ottelu, jossa Godín ja Giménez ovat olleet avauskokoonpanossa Cristiano Ronaldoa vastaan. Näissä peleissä Ronaldo ei ole pystynyt tekemään vielä maalin maalia.

Real Madridista Juventukseen loikannut portugalilainen on tehnyt kaikkiaan 22 maalia 32 Atlético Madria vastaan pelaamassaan ottelussa. Verkko ei kuitenkaan ole heilunut kertaakaan silloin, kun alakerran isäntinä on häärinyt uruguaylainen G-kaksikko.

– Saimme erinomaisen tuloksen. Teimme kaksi maalia eikä Juventus tehnyt ainuttakaan. Aikaa on kuitenkin vielä 90 minuuttia, eikä taisto ole vielä ohi, Godín kommentoi pelin jälkeen.

Kuudesta keskinäisestä kohtaamisesta neljä oli Madridin paikallisotteluita ja yksi nähtiin nyt Cristianon pelatessa jo Juventuksessa. Kuudes kohtaaminen oli viime kesän MM-kisojen neljännesvälierä, jossa Uruguay pudotti Portugalin maalein 2-1.

Lähde: AS