Moni muistaa ajat, jolloin Ronaldinho viiletti Barcelonan hyökkäyksessä yhdessä nuoren Lionel Messin kanssa. Ronaldinho kertoi Panenka-lehdelle, minkälaista pelaaminen Messin kanssa oli.

Ronaldinho siirtyi Barcelonaan heinäkuussa 2003. Tuolloin Messi pelasi vielä Barcelonan akatemiassa, mutta nimi oli jo kantautunut Ronaldinhon korviin.

– Kun saavuin Barcelonaan, silloin oli jo puhetta pojasta, joka loisti.

Messi nousi edustusjoukkueen mukaan kaudella 2004-05, ja ensimmäisen ottelunsa Messi pelasi Barçan paidassa vain 17-vuotiaana.

– Sitten meistä tuli ystäviä ja aloimme pelaamaan yhdessä. Tulimme todella hyvin juttuun. Hän tuli joukkueeseen ja oli täysin erilainen muihin verrattuna. Puhuin (Frank) Rijkaardin (Barcelonan silloinen valmentaja) kanssa, että hän tulisi mukaan treenaamaan. Kaikki tapahtui todella nopeasti.

– Olin onnekas, että sain syöttää hänen ensimmäisen maalinsa, Ronaldinho fiilisteli osumaa, jonka Messi teki Albacetea vastaan 1. toukokuuta 2005.

Ronaldinho on seurannut ylpeänä Messin uraa.

– On hienoa nähdä ajan kanssa, kun joku, joka aloitti uransa vierelläni, valloittaa lopulta koko maailman. Olimme aina todella läheisiä. Opimme toisiltamme, hän opetti minulle espanjaa ja minä opetin hänelle portugalia, mutta pallon kanssa ymmärsimme toisiamme täydellisesti.

– Olen aina hämmästellyt sitä, kuinka rauhallinen hän on. Se on jotain, mitä rakastan hänessä. Hän ei koskaan joudu vaikeuksiin. Hän viettää aikaa aina perheensä ja läheistensä kanssa.

Brassitähti ei halunnut ottaa minkäänlaista kunniaa Messin suuruudesta.

– Leolla on kaikki, hän ei tarvinnut minulta mitään, mies ylisti.

Lähde: Marca