Legendaarinen brassitaituri Ronaldinho pelasi vuosina 2003-2008 Barcelonassa viisi menestyksentäyteistä kautta voitettuaan muun muassa kahdesti La Ligan ja kerran Mestarien liigan. Parhaalla kaudellaan (2005-2006) Ronaldinho voitti sekä La Ligan että Mestarien liigan maalisyöttötilaston.

Saman kesänä, kun Ronaldinho myytiin AC Milaniin, Barcelona hankki Arsenalista Aleksandr Hlebin, Valko-Venäjän kaikkien aikojen jalkapalloilijan, joka vapautettiin äskettäin pelaajasopimuksestaan kotimaansa suurseura BATE:ssa. 38-vuotias Hleb on nyt paljastanut haastattelussa, että hänen mukaansa Ronaldinhon ja Decon (siirtyi kesällä 2018 Chelseaan) myynneillä pyrittiin suojelemaan Barcelonan uutta kuningasta Lionel Messiä.

– Ronaldinho ja Deco tulivat kännissä harjoituksiin. Siksi heidät myytiin vuonna 2008, Hleb totesi valkovenäläisen V OKA TV:n haastattelussa.

– Seurajohdossa pelättiin, että he saattaisivat olla Messille huonoa seuraa.

Pep Guardiola nousi Barcelonan edustusjoukkueen valmentajaksi juuri kesällä 2008, ja hänen tehtävänään oli suojella tuolloin 20-vuotiasta Messiä kaikin tavoin. Ilmapiiri piti ammattimaistaa, eikä lusmuilijoille ollut sijaa.

Hleb vietti Barcelonassa neljä vuotta, mutta pelasi Barcan sotisovassa vain 36 ottelua. Muutoin hän kiersi lainapesteillä Saksassa ja Englannissa.

– Suoraan sanottuna, en edes halunnut aluksi siirtyä Barcelonaan. Halusin mennä Bayern Müncheniin tai jäädä Arsenaliin. Agenttini kuitenkin suostuttelivat minut siirtymään, koska soittaja oli Guardiola, Hleb paljastaa.

Lähteet: Sport Bild ja Goal

Muokattu 27.6.2019 klo 20:15 Guardiolan virkaanastumisvuosi korjattu.