Real Madrid valloitti sunnuntaina Espanjan Supercupin kukistettuaan Atlético Madridin rankkarikisassa. Valkopaidat upottivat jokaisen neljästä rankkaristaan.

Yhdestätoista metristä vastuuta saivat kokeneet Dani Carvajal, Luka Modric ja Sergio Ramos, mutta myös yksi läpimurtokautta pelaava tulevaisuuden nimi. Toisena laukonut Rodrygo tykitti rankkarinsa vastustamattomasti ylänurkkaan, muttei itse uskonut pääsevänsä ensimmäisten joukossa yrittämään. Pääsi, ja esitteli maailmalle täydellisyyttä hipovan pilkun.

– Minä uskoin, että joudun odottamaan vuoroani, koska tämä oli ensimmäinen loppuotteluni ja joukkueessa oli paljon kokeneita pelaajia. Toni Kroos kuitenkin sanoi minulle, että minun pitäisi vetää, torstaina 19 vuotta täyttänyt Rodrygo kertoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

Toden totta se, että Rodrygo pääsi ylipäätään vetämään unelmapilkkunsa, oli pitkälti saksalaisen keskikenttäpelaajan ansiota. Vuoro kun oli menossa kokeneen kaartin luottopelaajalle Marcelolle, mutta Kroos ehdotti toista ratkaisua.

– Marcelokin oli ehdolla, mutta Toni huusi: ”Rodrygo, Rodrygo”, brasilialainen kertoi.

Vaikka pilkku näyttikin paitsi kylmäpäiseltä ja jokseenkin täydelliseltä – ja mahdottomalta torjua – niin ei se aivan Rodrygon mielen mukaan mennyt.

[readmore from=Espanjan-Supercup]

– Vetäisin mieluiten vähän alemmas, mutta koska kyseessä oli finaali, niin vaikken ollutkaan epävarma, piti se laukoa vähemmän kauemmas maalivahdista, nuorukainen perusteli.

– Olen tästä kaikesta (ensimmäisestä mestaruudesta) todella onnellinen. Olen aina unelmoinut tästä hetkestä.

– Oli hienoa, että saatoin auttaa rankkarillani. Se meni vähän ylemmäs kuin odotin, koska vedin todella kovaa, mutta olen erittäin iloinen.