La Ligassa pelaa tälläkin kaudella maailman puhutuimpia nuoria pelaajia. Suurseurojen kohdalla tämän hetken kuumimman nuorukaiset ovat Atlético Madridin 19-vuotias João Félix, Barcelonan 17-vuotias Ansu Fati ja Real Madridin brasilialaiskaksikko 19-vuotias Vinícius ja 18-vuotias Rodrygo. Kaikkia pelaajia yhdistää hyökkäyspään pelipaikka ja nuori ikä. Ryhmään voisi myös laskea Real Madrid -lainapelaaja Martin Ödegaardin, joka on pelannut fantastisesti Real Socieadadissa, mutta jätetään hänet 20-vuotiaana tämän keskustelun ulkopuolelle.

Tähän mennessä Rodrygo on ollut nelikosta kaikista vähäisimmällä mediahuomiolla, mutta tämä vaikuttaisi olevan muuttumassa. Brassihyökkääjä pelasi keskiviikkona täydet 90 minuuttia Leganésia vastaan ja esiintyi jälleen edukseen kuten myös Mestarien liigan kamppailussa Galatasarayn vieraana.

Kuka pelaajista on ollut tämän kauden La Ligassa se kaikista kuumin? Tilastot eivät kerro pelistä kaikkea, mutta tällä kertaa valitsimme aiheen tarkasteluun tilastollisen näkökulman. Valitsimme kymmenen hyökkäyspelaajalle oleellista tilastoa ja katsoimme, mitä WhoScored sanoo kyseisten pelaajien osalta. Eniten ykkössijoja keräsi tililleen juurikin Rodrygo.

Otanta on toki pieni, joten liian suuria johtopäätöksiä ei tule tehdä.

[table id=215 /]