Leganés hyvästeli sunnuntaina La Ligan jumbosijan, kun se kaatoi kotikentällään Celta Vigon 3-2. Leganés ehti johtaa peliä jo 3-0, mutta Celta kiri vielä maalin päähän.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta koko kauden aikana, kun Leganés teki ottelussa enemmän kuin yhden maalin. Samoin se teki ensimmäiset kaksi maaliaan rangaistusalueen takaa. Molemmista näistä vastasi 21-vuotias Óscar Rodríguez, jonka kummatkin maalit kuuluvat ehdottomasti koko kauden komeimpiin. Maaleista ensimmäinen syntyi vapaapotkusta ja toinen kaukolaukauksella pelitilanteessa.

OptaJose

@OptaJose
3 - El @CDLeganes es el primer equipo de @LaLiga que marca tres goles desde fuera del área (Óscar Rodríguez dos y Jonathan Silva) desde que lo hiciera el @FCBarcelona_es frente al Real Betis en agosto 2016. Bombardeo

#Leganes #LeganésCelta

Real Madridin akatemiasta ponnistanut Óscar vietti jo viime kauden lainalla Leganésissa, ja esiintyi jo silloin vahvasti. Tällä kaudella Espanjan U21-maajoukkueen hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla näyttäisi olevan aineksia jo lopulliseen läpimurtoon. Óscar kiittelee tuoreista onnistumisista Leganésin valmentajaksi äskettäin palkattua meksikolaiskonkari Javier Aguirrea.

– Saapumisestaan lähtien Aguirre on välittänyt meihin runsaasti itseluottamusta ja ennen kaikkea rauhallisuutta. Se tekee meille pukukopissa erittäin hyvää ja heijastuu myös kentälle, Óscar totesi medialle ottelun jälkeen Marcan mukaan.

Myöhemmin samana päivänä Óscar kävi myös Cadena Copen radiohaastattelussa. Siinä pohdittiin myös, miltä nuorukaisesta tuntisi palata Real Madridin vahvuuteen. Kysymyksensä pohjustukseksi radiotoimittajat soittivat Óscarille Javier Aguirren tälle lehdistötilaisuudessa antamat kehut.

– Óscar on mielettömän lahjakas. Kuulin tänne tullessani, että hän on lainalla Madridista. Hänellä on paljon taitoja ja hän on todella monikäyttöinen. Hän voi pelata valeysinä, oikealla laidalla, kolmen kärjen taktiikassa…

– Hänellä on hyvä laukaus, hän on väsymätön ja tänään hän teki kaksi hienoa maalia. Madrid tulee riistämään hänet meiltä, Aguirre täräytti.

Toimittajat ehdottavat, että miltä kuulostaisi Real Madridin keskikenttä muodossa Casemiro, Fede Valverde, Martin Ödegaard ja Óscar. Mielissäänhän Leganésin pelaaja tästä visiosta oli.

– Olisihan se erittäin hyvä keskikenttä, Óscar myönsi ja sai studion nauramaan.