Nyt se on vihdoin virallista. Pienelle peliajalle Real Madridissa jäänyt James Rodríguez löysi uuden seuran. Valioliigan Everton tiedotti maanantaina tehneensä sopimuksen 29-vuotiaan kolumbialaisen pelintekijän kanssa. Jamesin sopimus on kaksivuotinen, ja siinä on optio kolmannesta vuodesta. AS:n mukaan Real Madrid saa Jamesista noin 25 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Evertonissa Jamesia odottaa tuttu valmentaja Carlo Ancelotti, joka valmentaa samaa pelaajaa nyt jo kolmannessa joukkueessa. James Rodríguez teki kansainvälisen läpimurtonsa MM-kisoissa 2014, joissa hän voitti kisojen maalikuninkuuden. Lisäksi James valittiin kisojen tähdistöjoukkueeseen, ja hänen tekemänsä maali valittiin turnauksen komeimmaksi.

Hienosti menneen MM-turnauksen jälkeen Real Madrid hankki Jamesin kesällä 2014 muhkealla 80 miljoonan euron siirtosummalla Ligue 1:n AS Monacosta. Jo ennen Monacoa James oli pelannut Portugalin liigaa Portossa.

Kuudesta Real Madridin kaudestaan James vietti neljännen ja viidennen lainalla Bayern Münchenissä – tuolloinkin osan ajasta Carlo Ancelottin valmennuksessa. Realissa Jamesin paras kausi oli ensimmäinen, 2014-2015. Hän teki tuolloin 13 La Liga -maalia, ja kauden päätteeksi hänet valittiin sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Ancelottin lähdettyä Madridista kesällä 2015 Jamesin rooli kuitenkin koko ajan pieneni, ja Zinédine Zidane ei löytänyt hänelle enää juurikaan käyttöä. Tällä kaudella James pelasi kaikissa kilpailuissa vain 14 ottelua, joista vain kolmessa täydet minuutit. Peliminuutteja kertyi vaivaiset 758, joissa kolumbialainen teki yhden maalin. Koronatauon jälkeen James Rodríguez pelasi vain yhden pelin.

James oli Realissa jo niin pahasti paitsiossa, että hän pyysi itse saada istua katsomossa kauden viimeiset kuusi peliä. Nyt hän hakee Evertonista uutta nostetta päästessään pelaamaan sellaisen valmentajan alaisuuteen, joka on saanut hänestä parhaan irti sekä La Ligassa että Bundesliigassa.

– Olen todella, todella iloinen ollessani tässä mahtavassa ja perinteikkäässä seurassa, jota valmentaa minut hyvin tunteva valmentaja. Toivon saavuttavani täällä suuria asioita. Se on kaikkien tavoite, James totesi ensimmäisessä Evertonin pelaajana antamassaan haastattelussa AS:n mukaan.

– Voimme saavuttaa isoja asioita Carlon ja hänen valmennustiiminsä kanssa. Yksi suurista syistä, miksi tein sopimuksen Evertonin kanssa, oli Ancelottin läsnäolo. Olen nauttinut hyvistä hetkistä hänen kanssaan kahdessa eri joukkueessa. Hän oli iso syy tänne tulooni.

[readmore from=Rodriguez-James]

– Minä olen todellinen voittaja. Näen, että täällä on totinen projekti, ja uskon, että päättäväisyys voittaa pokaaleja voi johtaa tuloksiin. Näen myös, että kannattajat ovat todellisia faneja. He voivat olla varmoja siitä, etä annan kaikkeni jokaisessa pelitilanteessa ja jokaisissa harjoituksissa, James vakuutti.

Kaikkiaan James Rodríguez pelasi Real Madridissa 125 ottelua (37 maalia, 42 maalisyöttöä), joista 85 oli La Ligan sarjaotteluita (29 maalia, 28 maalisyöttöä).