Real Madridin entinen hyökkääjä Fernando Morientes lukeutuu yhä keskikenttäpelaaja James Rodríguezin faneihin, vaikka kolumbialaista ei olekaan juuri nähty kentällä tällä kaudella.

James, 28, vietti kaksi edellistä kautta lainalla Bayern Münchenissä. Hän jäi hieman yllättäen lainapestinsä jälkeen Madridiin, jossa peliaikaa on tullut kuluvalla sesongilla 13 ottelussa yhteensä 650 minuuttia. La Ligassa James on päässyt avaukseen vain neljästi.

Lähtöhuhut ovat kiertäneet Jamesin ympärillä läpi kauden. Ostajaehdokkaiksi on povattu muun muassa Atlético Madridia ja useita seuroja Englannista.

Vuosina 1997-2005 Madridia edustanut Morientes, 44, on varma, että James ihastuttaa vielä jalkapallon ystäviä taidoillaan – joko Real Madridissa tai jossain muualla.

– Nyt puhutaan poikkeuksellisesta pelaajasta. Hän on myyttinen hahmo Kolumbiassa, ja maajoukkueelleen, sanoi Morientes El Espectadorin haastattelussa.

– Jokainen pelaaja ei loista samalla tasolla.

– James pelasi ensimmäisellä pestillään [Real Madridissa] poikkeuksellisia otteluja ja osoitti taitonsa, joilla hän teki uskomattomia maaleja.

Morientes saavutti Real Madridissa muun muassa kaksi La Ligan ja kolme Mestarien liigan mestaruutta. Kuva: Getty Images

– Hänen oli lähdettävä, eikä hän ole palattuaan päässyt pelaamaan niin paljon kuin hän ja kannattajat varmasti toivoivat.

Morientesin mukaan James on yksinkertaisesti jäänyt nokkimisjärjestyksessä muiden taakse.

– Real Madridissa menestyminen on todella vaikeaa, koska kilpailu on niin kovaa. Hän pelaa vieläpä paikalla, johon on tarjolla paljon lahjakkaita pelaajia, joilla on iso tulevaisuus edessään.

– Se riippuu myös siitä, millaisen pelaajan valmentaja haluaa. Tässä tapauksessa [Zinédine] Zidane on selvästi sitä mieltä, että hänellä on muita pelaajia, jotka pelaavat paremmin.

– Minusta James on poikkeuksellinen pelaaja ja olen varma, että näemme hänet loistamassa vielä Real Madridissa tai jossain muualla.

James on edustanut Real Madridia kesästä 2014 lähtien 124 ottelussa siirryttyään seuraan ranskalaisesta AS Monacosta. Hänen sopimuksensa Madridissa päättyy ensi kauden jälkeen.