Kolumbialainen James Rodríguez pelaa pitkään aikaan yhtä vaatimattomista kausistaan. Tai siis pelasi ennen kuin koronaviruspandemia vihelsi pelit seis.

28-vuotias James on pelannut tällä kaudella Real Madridin riveissä vain 650 minuuttia 13 ottelussa, tehden näissä yhden maalin ja syöttäen kaksi. Pari vammaakin on kauden aikana kiusannut, mutta terveenä ollessaankin James on saanut usein tyytyä paikkaan vaihtopenkillä. Aina ei ole paikkaa löytynyt edes vaihtopelaajien joukosta.

AS arveleekin, että James Rodríguezin päivät Real Madridissa alkavat olla pian luetut. Keskikenttäpelaaja ei ole onnistunut voittamaan puolelleen Zinedine Zidanen luottamusta, ja on epätodennäköistä, että tilanne tulisi muuttumaan.

[readmore from=Rodriguez-James]

Siksi Real Madridilla on Jamesin varalle nyt käytännössä kaikki vaihtoehtoa. Joko hänet yritetään myydä kesän siirtomarkkinoilla tai sitten mies pidetään riveissä vielä tulevan kauden ajan. Jatkosopimusta ei tällä hetkellä ole suunnitteilla, joten jos kauppoja ei ensi kesänä minkään seuran kanssa tule, saa James neuvotella tammikuussa 2021 sopimuksesta vapaasti muiden seurojen kanssa.

Jamesin tilannetta mutkistaa sekin, että Real Madridin sopimuspelaaja Martin Ødegaard on lyönyt vahvasti läpi lainapestillään Real Sociedadissa. Norjalaislupaus on Rodríguezin tavoin vasenjalkainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja, jonka uskotaan olevan pian Real Madridin edellyttämällä tasolla. Ødegaardin lainapestin on sovittu kestävän kesään 2021, mutta jos Real Madrid ja Ødegaard niin sopivat, hänet on mahdollista ”kotiuttaa” jo ensi kaudeksi.