Espanjan kuninkaallinen jalkapalloliitto (RFEF) on ottanut käyttöön uuden aikataulujärjestelmän. Jatkossa La Liga -otteluita ei tulla enää pelaamaan maanantaisin tai perjantaisin, ainakaan ilman RFEF:n erityislupaa.

Kauden 2019/20 ensimmäiset kolme ottelukierrosta oltiin jo aikataulutettu niin, että kausi alkaisi Athletic Bilbaon ja Barcelonan välisellä ottelulla perjantaina, 16. elokuuta. RFEF on kuitenkin siirtänyt avausottelun päivää myöhemmäksi.

– Espanjan jalkapallofanit eivät halua pelejä näille päiville. Varsinkaan maanantaille, koska kannattajien on hyvin hankala nauttia otteluista silloin, RFEF perusteli.

La Liga on kuitenkin ärtynyt RFEF:n päätöksestä tiivistää kaikki pääsarjaottelut viikonlopulle tai keskelle viikkoa. La Ligan presidentin Javier Tebasin mukaan aikataulumuutokset uhanalaistavat sen kahden miljardin euron arvoiset TV-sopimukset ja lähetysluvat. Oikeudenkäynti on jo sovittu elokuun alulle.

– Tällä laittomalla käytöksellä RFEF:n päättäjät aiheuttavat hämmennystä sekä kansallisessa että kansainvälisessä televisioinnissa. Nämä lähetysluvat tuottavat La Ligalle yhteensä kaksi miljardia euroa vuodessa, Tebas kertoi.

– Näillä päättäjillä ei ole hajuakaan siitä, mitä heidän vastuuttomat tekonsa tulevat aiheuttamaan. Tällä teolla ei ole minkäänlaista tarkoitusta, eikä mikään tule muuttumaan. Tämä ainoastaan lisää hämmennystä, mikä on ainut asia mitä he osaavat tehdä, Tebas kärjisti.

La Ligan ja RFEF:n välit ovat olleet hyvin huonot jo hyvin pitkän aikaa. Osapuolet ottivat viimeksi yhteen tammikuussa, kun RFEF ei suostunut La Ligan pyyntöön siirtää Gironan ja Barcelonan välistä ottelua Miamiin.

Lähde: BBC