La Liga: ”Operation Oikos” poikimassa lisää poliisitutkintaa – muuttuuko kauden lopputulos?

© Kuva: Getty Images

La Liga -kauden päätöskierroksen ottelu Valencian ja Valladolidin välillä on päätymässä poliisin lisätutkimusten kohteeksi, kertoo El Mundo.

Paljon huomiota aiheesta saanut ottelumanipulaatiovyyhti tuntuu kulminoituvan juuri kyseiseen otteluun. Rikolliselle toiminnalle kauden ratkaisuvaiheissa on annettu nyt jo lempinimikin, se kulkee nimellä Operation Oikos.

Mundo kertoo saaneensa haltuunsa salaa nauhoitettuja todisteita tapahtumista, muiden muassa pidätettynä olevan ex-pelaaja Carlos Arandan puheista.

– Siellä oli seitsemän ostettua pelaajaa, ei mitään muuta, kuuluu tiettävästi Arandan raskauttavin lausahdus.

Aiemmassa poliisiraportissa sanotaan tapahtumien ”vaikuttaneen suorasti kilpailutilanteen rehellisyyteen”.

Yksi ottelun pelaajista, jonka on selkeästi sanottu kuuluvan syyllisten joukkoon, on kauden päätteeksi uransa lopettanut Valladolidin kapteeni Borja Fernandez.

Uudet tutkimukset asiasta on käynnistänyt myös Espanjan jalkapalloliitto, sen jälkeen kun liigasta pudonnut Girona esitti vaatimuksia Valladolidin rankaisemiseksi. Gironan kanta on, että manipulaatiosotkun ryvettämältä joukkueelta pitäsi ottaa kuusi sarjapistettä pois – mikä johtaisi sen putoamiseen korkeimmalta sarjatasolta Gironan sijasta.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää