Real Sociedad hävisi torstaina italialaiselle Napolille kotonaan 0-1 Eurooppa-liigassa.

👤 Guridi, Zubimendi.
👤 Willian J., Januzaj, Merquelanz, Barrenetxea, Bautista, López.

#UEL #EuropaRS #AurreraReala

Official SSC Napoli

@sscnapoli
📃 | StartingXI: Ospina, Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Mario Rui, Demme, Bakayoko, Politano, Lobotka, Insigne, Petagna.

#RealSociedadNapoli #UEL

💙 #ForzaNapoliSempre

Ottelun alku kului joukkueiden kamppaillessa pelin hallinnasta. Avausjakson edetessä kontrolli siirtyi Sociedadille, mutta molemmat maalivahdit saivat olla suhteellisen rauhassa tolppiensa välissä.

Napolin ottelu sai ikävän käänteen 20. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Lorenzo Insigne löi turhautuneena nyrkkinsä maahan. Italialaistaituri loukkasi ilmeisesti takareitensä ja joutui jättämään pelin kesken. Hänen paikkansa otti Hirving Lozano.

Sociedad oli avauspuolikkaan loppuun asti niskan päällä, muttei saanut hyödynnettyä painostustaan. Tauolle mentäessä kotijoukkueella oli viisi maalintekoyritystä ja vierailla kolme.

Jälkimmäistä jaksoa oli takana noin kymmenen minuuttia, kun Napoli siirtyi johtoon. Matteo Politano käytti pallon Tiemoué Bakayokolla, ajoi kohti keskustaa ja laukoi tulisesti. Veto tuskin olisi muuten tuottanut vaikeuksia Sociedadin maalivahdille Álex Remirolle, mutta laukaus otti matkalla ratkaisevan kimmokkeen Modibo Sagnanista ja painui verkkoon. 0-1.

Pallonhallinta siirtyi maalin jälkeen entistä enemmän Sociedadille, mutta Napoli piti isännät hyvin kurissa.

Napoli heilutti verkkoa ottelun loppuhetkillä vapaapotkusta, kun Victor Osimhen puski Mário Ruin antaman vapaapotkun sisään. Osuma hylättiin kuitenkin videotarkistuksen jälkeen, koska Rui liukastui vapaapotkua antaessaan ja osui palloon vahingossa kaksi kertaa.

Lisäajalla Osimhen katseli punaista saatuaan toisen keltaisen korttinsa. Nigerialaishyökkääjä ehti olla kentällä vain puoli tuntia ja kävi koko ajan todella kuumana. Molemmat korttinsa hän otti viimeisen vartin aikana vältettävissä olleista rikkeistä.

Sekä Real Sociedadilla että Napolilla on kahden ottelun jälkeen kolme pistettä kasassa. Lohkoa johtaa kuusi pistettä kerännyt AZ Alkmaar ja viimeisenä on pisteittä oleva Rijeka.