Real Sociedad oli vielä koronatauon jälkeen kiinni La Ligan neljännessä sijassa ja paikassa ensi kauden Mestarien liigaan. Kolmesta ottelusta se on saanut kuitenkin vain pisteen, ja sekä Atlético Madrid että Getafe ovat kiilanneet edelle.

Tuoreimman tappionsa La Real koki sunnuntaina, kun Real Madrid haki San Sebástianista 2-1 -voiton. Ottelussa nähtiin useita kiistanalaisia tuomariratkaisuja, jotka kaikki kallistuivat Real Madridin puolelle. Real Sociedadin valmentaja Imanol Alguacil ei kuitenkaan halunnut ottaa suuremmin kantaa tuomarin onnistumiseen.

– Tunnette minut jo. En aio ottaa kantaa niihin tilanteisiin. Ymmärrän, että ne olivat vaikeita tilanteita, ja sanon aina samoin. En hyödy tuomariratkaisujen arvioimisesta tai niistä suuttumisesta mitään, Alguacil sanoi AS:n mukaan.

– Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että joukkueeni löytää taas oman pelinsä. Tänään olimme taas se joukkue, joka haluamme olla.

Vaikka Atlético Madrid ja Sevilla ovat livahtaneet jo viiden pisteen päähän, kun sarjaa on pelaamatta kahdeksan kierrosta, antoi esitys Real Madridia vastaan Alguacilille uskoa.

– Haastoimme sarjakärjen tasapäisesti, emmekä ansainneet tappiota. Se tunne jäi minulle päällimmäiseksi.

– Panimme hyvin kampoihin loppuun saakka. Ne olivat hyvät uutiset. Huonot uutiset ovat tappio, ja se, ettemme ole voittaneet vielä peliäkään koronatauon jälkeen.

[readmore from=Real-Sociedad]

– En ole edes halunnut katsoa niitä kyseenalaisia tilanteita. Minua suututtaa se… tai no, olen mieluummin puhumatta. En nähnyt tilannetta, mutta rankkari vihellettiin, koska sitä pidettiin rankkarin arvoisena.

– Totta kai tappio satuttaa. Pelasimme sarjakärkeä vastaan, ja joukkue teki suurenmoisesti työtä. Tulos tuntuu pahalta, koska pelaajat tietävät, millaisen työn he tekivät, ja että pienet asiat tuomarin päätöksissä ratkaisivat pelin, Alguacil totesi.