Real Madrid vietti kaksi edellistä siirtoikkunaa kokonaan ilman uusia hankintoja. Tänä kesänä joukkueeseen on saapunut siirtokorvauksetta hankittu David Alaba, ja haaveet Kylian Mbappén ostamisesta kytevät edelleen. Alaban kiinnittäminen oli tarpeen, sillä Sergio Ramos siirtyi PSG:hen ja Raphaël Varane Manchester Unitediin.

Myös valmentaja on vaihtunut, kun Carlo Ancelotti peri paikan Zinédine Zidanelta. Isoa myllerrystä Real Madridin kokoonpanoon Ancelotti ei tee, mutta AS:n mukaan italialaisen suunnitelma on karsia kokoonpanon leveys 22 pelaajaan. Ancelotti aikoo käyttää kauden aikana reservijoukkueen pelaajista ainakin Antonio Blancoa, Víctor Chustia ja Miguel Gutíerreziä, joten lähtökohtaisesti viiden edustusjoukkueen pelaajan pitäisi vielä poistua ruodusta.

Ancelotti on puhunut kapean kokoonpanon puolesta osin siksi, että hän uskoo edellä mainitun kolmikon olevan jo valmis suurempaan rooliin, ja toisekseen siksi, että Lucas Vázquez ja David Alaba ovat erinomaisen monikäyttöisiä pelaajia. Jokaiselle pelipaikalle riittää kokeneen valmentajan mukaan kaksi vaihtoehtoista pelaajaa.

Kun Ancelotti totesi esittelyssään 22 pelaajan riittävän, oli ryhmässä miehiä vielä 29. Sen jälkeen riveistä ovat poistuneet Ramos ja Varane, joten viiden pitäisi vielä lähteä.

Todennäköisimmät lähtijät ovat Isco, Luka Jovic ja Mariano. Seura haluaa näistä pelaajista rahaa. Jotta Real Madrid ei tekisi Jovicilla tappiota, seuran pitäisi myydä hänet vähintään 36 miljoonalla eurolla. Ongelma voi kuitenkin olla löytää seura, joka olisi tuon summan valmis maksamaan. Eikä Jovicin viiden miljoonan nettopalkkakaan auta.

Myös Iscon kahdeksan miljoonan euron vuosipalkka voi aiheuttaa hankaluuksia myyntiaikeisiin. Toistaiseksi Iscosta ei ole tehty tarjouksia, ja AS uskookin, että Real Madrid saattaa luopua hänestä ”puoli-ilmaiseksi”, vain palkkakulut säästääkseen. Iscon sopimus umpeutuu joka tapauksessa vuonna 2022, joten pois päästäminen nyt, vaikkakin halvalla, olisi kaikin puolin järkevää.

Gareth Bale on puolestaan päättänyt pysyä Madridissa tänä vuonna. Marianon vastaus on tähän saakka ollut sama, vaikka rooli joukkueessa onkin jäänyt pieneksi. Ei ole sanottua, että Real Madrid onnistuu taivuttelemaan Marianon siirtoon.

[readmore from=Real-Madrid]

Yksi mahdollinen lähtijä on loistavaa olympiaturnausta pelaava Takefusa Kubo. Japanilainen saapui Madridiin ilmaiseksi, joten Real Madrid saattaa tehdä hänellä kunnon voiton. Kubo alkaa olla toden teolla tekemässä kansainvälistä läpimurtoaan, mutta hänelle ei taida silti löytyä tilaa Madridin ulkomaalaiskiintiöstä. Kubon kohdalla saattaa tulla kyseeseen tällä kertaa pysyvä siirto lainan sijaan.

Ulkomaalaiskiintiöön mahtuminen tekee tiukkaa myös Rodrygolle. Häntä Real Madrid ei kaikella todennäköisyydellä tässä vaiheessa myy, mutta on mahdollista, että Madrid lainaa brasilialaisen lyhyeksi ajaksi toisaalle tai sitten rekisteröi nuorukaisen Real Madrid Castillaan siihen saakka, kunnes Vinicius saa EU-kansalaisuutensa.

Lähde: AS