Real Madridilla on edessään ongelma, mikäli Sergio Ramos, Isco ja Lucas Vázquez poistuvat kesällä seurasta. Mikäli trio vaihtaa maisemaa, ei joukkueella ole riveissään Mestarien liigaan riittävää määrää niin kutsuttuja homegrown-pelaajia. Termillä tarkoitetaan pelaajia, jotka ovat edustaneet tässä tapauksessa espanjalaisseuraa riittävän pitkän ajan jo juniorivuosinaan. Heidän ei siis tarvitse välttämättä olla Espanjan kansalaisia, tai maassa syntyneitä.

Espanjalaisuus ja Real Mardid ovatkin pakenemassa toisiaan käsitteinä; viime maaottelutauolla Luis Enriquen valmentamassa La Roja -miehistön avauksessa Georgiaa vastaan ei ollut ainuttakaan Blancos-pelaajaa. Vastaavaa tilannetta ei olla koettu viiteen ja puoleen vuoteen.

Aiemmin mainitun kolmikon lisäksi Realin edustusjoukkueen Espanjassa syntyneistä pelaajista myös Mariano Díazin tulevaisuus on epäselvä. Keskushyökkääjä on kansallisuudeltaan dominikaani, mutta syntynyt Barcelonan maakunnassa. Hän siirtyi Realin kirjoille jo vuonna 2011.

Mikäli kaikki neljä mainittua lähtevät, on Real Madridin espanjalaispelaajien lista melko lyhyt: Dani Carvajal, Marco Asensio, Nacho ja Álvaro Odriozola. UEFA:n asettama homegrown-kiintiö europeleihin on kahdeksan pelaajaa.

Lähde: AS