Real Madrid kaatoi tiistaina kotikentällään Atalantan Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa lukemin 3-1, ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-1.

Atalanta aloitti ottelun pirteästi, ja sen aggressiivinen prässi tuotti ensimmäisen maalipaikan jo kamppailun toisella minuutilla. Vieraiden hyvä alku ei kuitenkaan tuottanut sille juurikaan hyviä maalipaikkoja sen enempää.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä paremmin Los Blancos pääsi otteluun mukaan. Vinícius Júniorille avautui loistava mahdollisuus kamppailun avausmaaliin 26. minuutilla, mutta brasilialaisen laukaus kuitenkin blokattiin Atalantan puolustuksen toimesta.

Madridilaiset siirtyivät lopulta ottelussa johtoon 34. minuutilla. Vieraiden maalivahdin Marco Sportiellon avaus lensi suoraan Luka Modrićin jalkaan, joka tarjoili pallon Karim Benzemalle, eikä ranskalainen erehtynyt avopaikasta.

Ranskalaiskärki on nyt iskenyt 70 osumaa Mestarien liigassa uransa aikana. Sillä hän on viidennellä sijalla kautta aikojen eniten maaleja tehneiden listalla. Madridilaisten seuralegenda Raúl on enää yhden osuman Benzeman edellä.

OptaJoe

@OptaJoe
21 – Karim Benzema (21) has scored at least 15 more goals than any other Real Madrid player in all competitions this season (Casemiro, 6), with his opener his 70th UEFA Champions League goal – the fifth most of any player in the competition. Chime.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vinícius oli lähellä lisätä valkopaitojen johtoa heti toisen puoliajan alussa. Hän kuitenkin hukkasi jo toisen avopaikan illan aikana, kun lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus painui ohi maalin.

Tunnin pelaamisen jälkeen Vinícius oli kuitenkin isossa roolissa, kun madridilaiset siirtyivät yhteismaaleissa jo kolmen maalin karkumatkalle. Rafael Toloi kaatoi brasililaiskärjen boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Totuttuun tapaan pallon taakse asteli Sergio Ramos, eikä hän erehtynyt vaan laukoi pelivälineen verkon perukoille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ramos otettiin vaihtoon. Kokenut puolustaja palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin viime viikonloppuna kahden kuukauden tauon jälkeen ja manageri Zinédine Zidane halusi säästellä kapteeniaan tulevia koitoksia varten.

Benzema oli enemmän kuin lähellä nousta Raúlin rinnalle Mestarien liigan osumissa 68. peliminuutilla. Ensin Sportiello torjui ranskalaisen puskun lähietäisyydeltä, ja siitä kimmonneen reboundin Benzema puski epäonnekseen ainoastaan tolppaan.

Atalanta onnistui lopulta 82. peliminuutilla tekemään avausmaalinsa otteluparissa, kun Luis Murielin komea vapaapotku painui verkon perukoille. Courtois sai hieman kättään väliin, mutta ei onnistunut kuitenkaan torjumaan yritystä. Jo tätä ennen vierailla oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta belgialaisvahti kuitenkin esitti upeita torjuntoja läpi illan.

Italialaiset eivät kuitenkaan ehtineet kauan maalistaan nauttia, sillä vaihdosta kentälle tullut Marco Asensio iski madridilaisten illan kolmannen osuman vain pari minuuttia kavennusosuman jälkeen. Se jäi myös illan viimeiseksi osumaksi.