Pelaajalegenda Zinédine Zidane osoittautui Real Madridilta melkoiseksi nappivalinnaksi, kun hänet valittiin joukkueen valmentajaksi tammikuussa 2016. Zidanen ensimmäiset kaksi ja puoli kautta seurassa veivät joukkueen kolmeen perättäiseen Mestarien liigan voittoon, sekä kerran myös La Ligan mestariksi.

Zidane jätti paikkansa omasta aloitteestaan kesällä 2018. Hän kuitenkin palasi samaan tehtävään maaliskuussa 2019. Toinenkin pesti on sujunut hyvin, mutta ilman samaa satumaista loistoa kuin ensimmäinen. Kaksi edellistä Mestarien liiga -kautta ovat päättyneet pettymyksiin, ja vaikka tänä keväänä pelit yhä jatkuvatkin, ei Real Madrid lukeudu suurimpiin voittajasuosikeihin. Viime vuonna Los Blancos voitti La Ligan, mutta tällä hetkellä se on sarjassa vasta kolmantena Atlético Madridin ja Barcelonan takana.

Real Madridin toive on, että Zidane jatkaisi joukkueen valmentajana ensi kaudellakin, sillä hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2022. Täysin varmana asiaa ei kuitenkaan pidetä, sillä Zidane saattaa mediassa esiintyneiden spekulaatioiden mukaan lähteä omasta aloitteestaankin, mikäli menestystä ei tänä keväänä tule La Ligassa eikä Mestarien liigassa.

AS:n mukaan Real Madrid on jo kartoittanut vaihtoehtoja Zidanen mahdollisen lähdön varalta. Alkuperäinen suosikki hänen seuraajakseen oli argentiinalainen Mauricio Pochettino, mutta hän on jo pois laskuista valittuaan vuodenvaihteessa Paris Saint-Germainin.

Niinpä päivitetyssä B-suunnitelmassa on nyt kaksi nimeä. Yksi heistä on Saksan A-maajoukkuetta lähes 15 vuoden ajan valmentanut Joachim Löw, joka on AS:n mukaan Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérezin pitkäaikainen suosikki. Löw on jo ilmoittanut lähtevänsä Saksan maajoukkueesta kesän EM-kisojen jälkeen, ja mediatietojen mukaan hän opiskelee jo espanjaa.

Löw antoi selvän vihjeen Real Madridin suuntaan jo vuonna 2018 saksalaiselle ZDF:lle antamassaan haastattelussa.

– On selvää, että päätepisteeni maajoukkueessa lähestyy, joten joskus koittaa hetki, jolloin minun on mietittävä, mitä teen sen jälkeen. Omasta puolestani olen edelleen kiinnostunut valmentamaan seurajoukkuetta, Löw sanoi tuolloin.

– Luulen, että se tapahtuisi ulkomailla, ei Saksassa. Real Madrid on kiinnostava seura kelle tahansa valmentajalle.

Zidane oli juuri tuolloin lähtenyt Madridista ensimmäisen kerran, joten Löwin nimi pyöri vahvasti huhuissa yhdessä muun muassa José Mourinhon, Maxi Allegrin, Pochettinon ja Julian Nagelsmannin kanssa. Silloin hän joutui julkisesti kiistämään kytkökset Madridiin ja sitoutumaan valmentamaan Saksaa vuoden 2018 MM-kisoissa. Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

[readmore from=Real-Madrid]

Löwillä on kuitenkin haastaja, joka lienee etenkin Real Madridin fanien mieleen. AS nimittäin kertoo, että Real Madrid saattaisi olla valmis nostamaan valmentajaksi myös takavuosien maalitykki Raúlin. 43-vuotias Raúl on valmentanut viimeiset kaksi kautta kakkosjoukkue Castillaa ja tuntee seuran kuin omat taskunsa.

Viime kaudella Raúl johdatti Real Madridin alle 19-vuotiaiden joukkueen UEFA Youth Leaguen voittoon. Hän olisi Péreziltä tavallaan hyvin ”zidanemainen” veto.

– Raúl on taktisesti erittäin rohkea, rohkeampi kuin Zinedine Castillassa ollessaan, akatemian piiristä kommentoitiin AS:lle.