Real Madrid kärsi tänä viikonloppuna pahoista matkustusvaikeuksista Espanjan ankaran talvisista olosuhteista johtuen. Se istui lentokoneessa peräti neljä tuntia matkustaessaan Osasunan vieraaksi Pamplonaan, eikä saanut toivettaan ottelusiirrosta läpi. Osasunan kotikenttä saatiin vaivoin putsattua lumesta, mutta pelistä ei tullut kaunis. Lopputuloksena oli maaliton tasapeli.

Realin valmentaja Zinedine Zidane ja maalivahti Thibaut Courtois olivat ottelusiirtoanomuksen hylkäämisestä pahoillaan. Courtois arvosteli jopa pelaajien turvallisuuden riskeeraamista, kun sen lentokone pakotettiin nousemaan jäiseltä kiitoradalta, ja bussi lentokentältä ajoi lumen peittämää moottoritietä pitkin. Espanjassa on rikottu tammikuussa kaikkien aikojen pakkasennätyksiä, ja etenkin Madridissa lunta on tupruttanut runsaasti.

Normaalioloissa Real Madridin joukkue olisi palannut kotiin vielä lauantai-iltana. Sunnuntaina varmistui, ettei paluu pääkaupunkiin onnistu sunnuntainakaan. Niinpä Real Madridin vieraspelireissusta tulee odottomattoman pitkä, sillä joukkue matkustaakin suoraan Málagaan, jossa se pelaa torstaina oman Supercopan välieränsä. Finaali pelataan ensi sunnuntaina Sevillassa.

Real Madridin vieraspelimatkan piti kestää korkeintaan yhden yön, mutta nyt se onkin reissussa ainakin kuusi yötä, ja finaaliin selvitessään kaiketi yhdeksän. Torstain välierässä Real Madrid kohtaa Athletic Bilbaon.

Real Madrid sai Madridin lentokentän viranomaisilta Suomen aikaa kello 15 ilmoituksen, ettei Madridiin voi tänään lentää. Niinpä se päätti matkustaa Pamplonasta suoraan Málagaan. Sinne se lähtee maanantaiaamuna. Ensimmäiset harjoitukset Málagassa joukkue vetää maanantai-iltapäivänä tai tiistaiaamuna.

Aena

@aena
⚠️Estamos coordinando con las aerolíneas el listado de posibles salidas hoy desde la T4 y T4S del Aeropuerto Adolfo Suárez #Madrid-#Barajas.
❌No habrá salidas desde las terminales T1-2-3.
Solo podrán operar aquellas que tienen la aeronave ya en el Aeropuerto.
(Hilo)

Koronarajoituksetkaan eivät Real Madridin tilannetta helpota, sillä joukkueella ei ole lupaa poistua majoituspaikastaan Pamplonassa. Niinpä se ei voinut tehdä tänään kunnollisia palauttavia harjoituksia. Valmistautuminen Supercopaan on kaikkea muuta kuin optimaalista.

Lähde: AS