Real Madridissa puuhataan siirtomarkkinoiden jytkysarjaa.

Los Blancosin hankintasuunnitelmat tuleville vuosille ovat sellaista luettavaa, että voidaan jo kysyä, onko tekeillä kaikkien aikojen hyökkäys.

Madridilaislehti AS kertoo, että Real Madridin kahden seuraavan kesän hankintasuunnitelmalla on kolme nimeä ylitse muiden: Kylian Mbappé, Erling Braut Håland ja Eduardo Camavinga.

AS:n tietojen mukaan ensimmäisinä on tarkoitus hankkia Mbappé ja Camavinga. Heidät Real pyrkii nappaamaan ensi kesänä.

21-vuotiaan Mbappén hankkimista Realissa on tiettävästi valmisteltu jo pitkään. Seura on säästänyt rahaa pelaajia myymällä ja uusista hankinnoista pidättäytymällä. Suhteita PSG-johtoon on rakennettu hienotunteisesti, koska Mbappé on pelaaja, josta PSG ei mielellään luopuisi.

Ranskalaishyökkääjä ei ole kuitenkaan ollut halukas pidentämään nykyistä sopimustaan, joka umpeutuu kesällä 2022. Jos jatkosopimusneuvotteluissa ei synny edistystä, PSG voisi olla valmis myymään pelaajan ensi kesänä. Realin uskotaan olevan vahvin ehdokas.

Vaikka Mbappé on vasta 21-vuotias, hän on jo pelannut PSG:ssä 132 maalia ja iskenyt niissä hurjat tehot: 97+58. Ranskan maajoukkueessa Mbappé on paukuttanut 16 maalia 38 ottelussa.

AS:n mukaan ensi kesänä on tosiaan tarkoitus hankkia myös Camavinga. Kyseessä ei olisi samanlainen Galáctico-hankinta kuin Mbappén kohdalla, mutta Ranskan liigaa seuraavat tietävät, minkälaisesta talentista on kyse.

17-vuotias Camavinga operoi keskikentän pohjalla, ja hänen siirtomarkkina-arvonsa on Transfermarktin mukaan jo nyt 50 miljoonaa euroa. Camavingankin sopimus umpeutuu kesällä 2022, ja mikäli jatkosopimusta ei synny, on Rennes käytännössä pakotettu myymään.

Håland sisään kesällä 2022?

Kesällä 2022 on sitten seuraavan Galáctico-tyyppisen hankinnan vuoro. Real kun pyrkii silloin korvaamaan Karim Benzeman Erling Braut Hålandilla.

Borussia Dortmundista juuri sanottiin, ettei mitään 75 miljoonan euron ulosostopykälää ole olemassakaan. AS:n mukaan on olemassa vain suullinen sopimus, jonka mukaan Dortmund ei asetu myynnin esteeksi kesällä 2022, kunhan tarjous vastaa markkina-arvoa.

[readmore from=Real-Madrid]

20-vuotiaan Hålandin siirtomarkkina-arvo on TM:n mukaan jo nyt 80 miljoonaa euroa, ja summa siitä tuskin laskee lähiaikoina. Håland on Dortmundissa pelannut nyt 28 ottelua ja iskenyt tehot 26+6. Mestarien liigassa Håland on iskenyt suorastaan käsittämättömät 14 maalia 11 ottelussa.

AS:n tietojen mukaan Hålandin perässä ovat myös Manchester United ja Bayern München, mutta ainakin tällä hetkellä Realin sanotaan olevan kilpailun piikkipaikalla. Tilannetta helpottanee se, että Realin ja Dortmundin väliset suhteet ovat lämpimät.

Vielä ylimääräisenä tähtihankintana saatetaan päästä todistamaan Paul Pogban siirtymistä Man Unitedista Realiin. Tuoreiden tietojen mukaan United on laskenut Pogban pyyntihinnan jo 60 miljoonaan euroon, ja Zinédine Zidane haluaisi keskikenttäpelaajan joukkueeseensa.

Pogbankin sopimus umpeutuu kesällä 2022, eikä hän ole ollut halukas allekirjoittamaan jatkoa. Hyvin mielenkiintoinen kesä on siis luvassa.