Real Madrid voitti Alavésin myöhään perjantai-iltana maalein 2−0. Voitollaan Real Madrid karkasi Barcelonalta neljän pisteen päähän ja tarrasi lujasti kiinni La Ligan mestaruudesta.

Voitto oli Real Madridille koronatauon päätyttyä kahdeksas putkeen. Thibaut Courtois on torjunut jättiseuran maalissa nyt viisi nollapeliä perättäin.

Madridilaisten voittomaalin iski rangaistuspotkusta Karim Benzema. Real Madrid on tehnyt voitto-osuman pilkulta nyt kolmessa viimeisessä ottelussaan. Samalla se on La Ligassa 14 vuoteen ensimmäinen joukkue, jonka hyväksi on vihelletty kolmessa pelissä putkeen rangaistuspotku.

Real Madridin mestaruus on nyt todella lähellä. ”Los Blancos” on varmasti ykkönen, jos se voittaa jäljellä olevista kolmesta pelistä kaksi. Tämä suoritus riittää, vaikka Barcelona voittaisi kaikki kolme peliään.

Barcelona kohtaa jo tänään lauantaina Valladolidin. Jos katalonialaiset menettävät pisteenkin, Real Madridille riittää kolmesta viimeisestä ottelustaan yksi voitto.

Real Madrid jatkaa pelejään Granadaa vastaan maanantaina. Sen jälkeen Zinédine Zidanen joukkue pelaa Villarrealia ja Leganésia vastaan. Barcelonan ohjelmassa ovat Valladolid-ottelun ohella Osasuna ja Alavés.