Argentiinalaislegenda muisteli Real Madridin saamaa cup-selkäsaunaa – Sergio Ramoskin tuolloin kentällä

© Kuva: Getty Images

Argentiinalaisen Diego Militon uran kohokohta oli epäilemättä keväällä 2010 voitettu Mestarien liigan loppuottelu, jonka parhaaksi pelaajaksi hänet valittiin. Milito teki Interin 2-0 -voittoon päättyneessä ottelussa molemmat maalit.

Nyt 40-vuotiaan Militon yksi ikimuistoimmista otteluista pelattiin kuitenkin jo vuosia aiemmin Espanjassa, Copa del Reyn välierissä. Tuolloin, helmikuussa 2006 Real Zaragoza antoi Real Madridille oikein kunnollisen selkäsaunan. Los Blancosia nöyryytettiin maalein 6-1, ja Milito mätti pelissä peräti neljä osumaa.

Ottelu on ajankohtainen siksi, että myös keskiviikkoiltana Real Madrid vierailee Zaragozassa, nyt cupin neljännesvälierävaiheessa. Siksi AS jututtikin Militoa hänen 14 vuoden takaisista muistoistaan.

– Ne ovat erittäin kauniita muistoja. Se oli historiallinen ottelu, jota en unohda ikinä. Nyt Real Zaragoza ja Real Madrid kohtaavat Copassa taas, ja siitä unohtumattomasta illasta puhutaan jälleen, Milito totesi AS:lle.

– Muistan maalit hyvin. Ensimmäisen syötti Ewerthon loistavan hallinnan jälkeen. Toinen tuli Óscarin rajaheitosta, kun Sergio Ramos jähmettyi. Ramos pyysi paitsioliputusta rajaheitosta! Kolmannen ja neljännen tein päällä Canin keskityksistä.

– Sellaiset maalit muistaa aina. Olen polttanut ne tulella muistiini. Kaksi ensimmäistä oikealla jalalla ja kaksi muuta päällä.

Zaragozan valmentaja Víctor Muñoz kuvaili Zaragozan peliesitystä täydelliseksi, ja Milito on samaa mieltä.

– Epäilemättä pelasimme täydellisen pelin. Vain siten voi selittää sen, että voitimme Copan välierissä Real Madridin 6-1.

– Se oli joukkueen voitto. Minä olin pääasiassa, koska ei joka päivä tee neljää maalia Madridia vastaan, mutta koko joukkue onnistui loistavasti: Cani, Celades, puolustus…

Real Madridin tuolloisesta joukkueesta on mukana enää kentän puolella Sergio Ramos, ja nykyisin valmentajana Zinedine Zidane.

– He ovat ainoat kaksi, jotka palaavat nyt La Romaredalle. Siitä on kulunut 14 vuotta, eivätkä olosuhteet ole samat. Zaragoza on nyt Segundassa ja Madridilla on mahtava joukkue.

– Toivotaan kuitenkin, että Zaragoza löytää mystiikkansa ja cup-henkensä. Olen varma, että Madrid kunnioittaa Zaragozaa suuresti, vaikka se pelaakin nyt Segundassa, Milito uskoo.

Zaragozan tuolloisesta joukkueesta mukana on enää 34-vuotias Alberto Zapater, joka toipuu tällä hetkellä polvileikkauksesta, eikä pelaa illalla. 14 vuotta sitten hän sai nuorena laitapakkina tehtävän vartioida David Beckhamia.

– Muistan sen hyvin. Hän onnistui loistavasti. Sääli, että ”Zapa” on loukkaantunut eikä voi pelata. Tiedän, mitä hän tuntee Zaragozaa kohtaan, Milito jatkaa.

Zaragoza pudotti 14 vuotta sitten uskomattomalla cup-taipaleellaan Atlético Madridin, Barcelonan ja Real Madridin, mutta ei siitä huolimatta saanut nostella cup-pyttyä. Finaalissa parempi oli Espanyol.

Diego Milito toimii tätä nykyä argentiinalaisen Racing de Avellanedan urheilujohtajana. Ottelu Real Zaragoza-Real Madrid alkaa keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa.