Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane on tiukan päätöksen edessä ennen sunnuntain La Liga -ottelua Valenciaa vastaan. Kyseessä on tärkeä ja ennakkoon haastava ottelu, mutta samalla pitää hieman miettiä jo ensi viikon El Clásicoa.

Suurin pulma liittyy Casemiroon, joka on ollut joukkueelleen täysin korvaamaton tällä kaudella. Brasilialainen on toistaiseksi pelannut kauden jokaisessa ottelussa ja kahta kertaa lukuun ottamatta hän on ollut kentällä täydet 90 minuuttia. Tällä hetkellä hänen korttitilinsä on kuitenkin yhtä keltaista korttia vaille täynnä, joten pelaaminen Valenciaa vastaan olisi riski Barcelona-ottelun suhteen.

Jos Zidane valitsee olla riskeeraamatta Casemiron El Clásicoa, on hänellä Marcan mukaan kolme eri vaihtoehtoa.

4-3-1-2 neljällä keskikentän keskustan pelaajalla

Jos Zidane haluaa hallita keskikentän keskustaa ilman Casemiroa, on alueen ylimiehittäminen todennäköisin vaihtoehto. Toni Kroos, Luka Modric ja Fede Valverde voisivat olla paperilla vierekkäin ja heidän yläpuolellaan Isco täydentäisi nelikon. Tällä taktiikalla Real Madrid on pelannut Zidanen alaisuudessa ennenkin, mutta yleensä Casemiro on ollut osana sitä.

4-3-3 ilman ankkuria

Zidane voi valita tutun taktiikkansa, mutta tällä kertaa niin, että kukaan keskikentän kolmikosta ei olisi selvästi puolustavammassa roolissa kuten Casemiro normaalisti. Iscoa tuskin nähtäisiin kentällä tässä formaatiossa, sillä hän ei aiemmin ole ollut parhaimmillaan tässä rooliss. Keskikentän keskustan siis muodostaisi jo mainittu Kroos-Valverde-Modric.

4-4-2

Vaihtoehdoista hyökkäävin olisi 4-4-2. Kyseisen valinnan suurimpana riskinä olisi se, että keskikentän kaksikko jäisi alakynteen määränsä takia. Taktiikkaan oman riskin toisi myös se, että Real Madridin laitapelaajat ovat kaikki suhteellisen hyökkääviä, joten tilanteenvaihdot voisivat aiheuttaa suurta päänvaivaa.