Päättymäisillään oleva vuosi 2019 on kohdellut kahta Real Madridin hyökkääjää, Gareth Balea ja Karim Benzemaa, hyvin eri tavoin. Balelle vuosi oli tehottomin Real Madridissa, ja Benzemalle puolestaan tehokkain.

Bale siirtyi Real Madridiin kesällä 2013, eikä tehnyt edes vajaana vuonna niin vähän maaleja kuin tänä vuonna. Vuonna 2019 Bale heilutti verkkoja Realin paidassa kuusi kertaa. Yhtä heikko maalisaldo oli tosin vuonna 2017, mutta tuolloin kuusi maalia syntyivät 24 ottelussa. Tänä vuonna pelejä kertyi 33.

Realin onneksi täysin päinvastainen on Karim Benzeman tilanne. Ranskalaishyökkääjälle kulunut vuosi oli Real Madridissa jo yhdestoista, mutta minään aiempana vuonna Benzema ei ollut tehnyt yhtä paljon maaleja kuin tänä vuonna. 32-vuotias Benzema on tykittänyt vuonna 2019 35 maalia, ja sai vuoden päätteeksi ansaitusti seuraltaan jatkosopimuksen. Benzeman aiempi vuosiennätys Madridissa parani viidellä maalilla.

Balen kuuden maalin vaisua vuotta alleviivaa se, että vain yksi maaleista on syntynyt kotiyleisön edessä Santiago Bernabéulla. Siitäkin on aikaa jo melkein 290 päivää. Ei ihme, jos kannattajat alkavat jo unohtaa walesilaisen parhaat puolet ja antaa tälle aika ajoin sapiskaa.

Benzeman 35 maalia ovat syntyneet 50 ottelussa. Parannus viime vuosista on huima, sillä edellisvuonna hän teki 18 maalia ja vuonna 2017 vielä vähemmän, 14. Benzema on ollut täysin suvereenisti Realin vuoden paras maalintekijä, sillä kakkoseen on eroa 25 maalia. Joukkueen toiseksi tehokkain on ollut toppari Sergio Ramos kymmenellä maalillaan. Ramosin maaleista kuusi on syntynyt rankkarista.

[readmore from=Real-Madrid]

Real Madridin kolmanneksi paras maalintekijä sekä vuoden 2019 että syyskauden tilastoissa on brassinuorukainen Rodrygo, joka on tehnyt 14 pelissä kuusi maalia.

Kaikkiaan Real Madrid teki tänä vuonna kotikentällään 57 maalia, ja niistä Benzema teki tasan kolmanneksen, 19.

Lähde: Marca