Tammikuun siirtoikkuna aukeaa ensi viikolla. Espanjalaisen Marca-lehden toimittajat äänestivät siitä, pitäisikö Real Madridin tehdä hankintoja tammikuussa vai ei. Täpärästi vaaka kallistui hankintojen puolelle.

Real Madrid on tällä hetkellä La Ligassa toisena, kaksi pistettä sarjaa johtavaa Barcelonaa perässä. Realin suurin ongelma syyskaudella on ollut tehottomuus hyökkäyspäässä. Real Madrid on tehnyt 33 maalia, mikä on 14 maalia vähemmän kuin Barcelona.

Viime kesänä Real hankki sadalla miljoonalla eurolla Eden Hazardin Chelseasta, mutta ainakaan syyskaudella hanat eivät vielä oikein auenneet. Hazard teki vain yhden maalin syyskauden aikana sarjassa.

Karim Benzema on kantanut vastuuta maalinteosta, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Realin toiseksi paras maalintekijä syyskaudella on toppari Sergio Ramos. Se kertoo tehottomuudesta paljon.

Marcan viisi toimittajaa antoivat omat mielipiteensä siitä, pitäisikö Realin tehdä hankintoja tammikuussa. Kolme toimittajaa oli hankintojen kannalla ja kaksi ei.

– Markkinat eivät tarjoa ratkaisua. On hyödytöntä etsiä uutta Cristiano Ronaldoa, koska sellaista ei ole, José Luis Hurtado kirjoittaa.

Jésus Sánchez on myös sitä mieltä, ettei Realin kannata tehdä tammikuussa hankintoja. Sánchez muistuttaa myös siitä, että Realin olisi pitänyt toimia jo kesällä 2018, kun Ronaldo jätti Realin.

– Silloin olisi ollut mahdollista hankkia Robert Lewandowski, Sánchez kirjoittaa.

Emilio Contreras, Gregorio García sekä Alberto Rubio ovat hankintojen kannalla.

– Madrid tarvitsee keskikenttäpelaajan, joka pystyy nousemaan vastustajan puolelle, Rubio kirjoittaa.

Myös García muistuttaa siitä, että Realilla oli mahdollisuus hankkia Lewandowski, mutta sitä ei hyödynnetty. Garcían mukaan Realin pitäisi hankkia voimaa hyökkäykseen, mutta hän ei usko Realin tekevän sitä.

– Yksin Benzemaan nojaaminen ei ole hyvä idea, kun on nähtävissä, etteivät (Luka) Jovic, Vinícius tai keskikenttäpelaajat pysty tekemään maaleja. Heidän täytyy tuoda uutta tulivoimaa, Contreras sen sijaan vaatii.