Real Madridin startti Mestarien liigassa on ollut kaukana ihanteellisesta. Avausottelussaan Real taipui PSG:lle 0-3 ja tiistaina Real sai puristettua kotikentällään hädin tuskin 2-2 -tasapelin Club Bruggea vastaan (lue raportti ottelusta).

Real Madridin alkulohko ei ole pahin mahdollinen, mutta jatkossa sen on herättävä taistelemaan kunnolla Galatasarayta ja Club Bruggea vastaan. Lohkokärki PSG on karannut kahden kierroksen aikana jo viiden pisteen päähän.

MisterChipin tilastot paljastavat, että vain vajaat 20 prosenttia joukkueista, joilla on ollut sarjataulukossa yksi piste kahden pelin jälkeen, on edennyt pudotuspeleihin. Jatkossa Real Madridilta vaaditaan siis melkoista ryhtiliikettä. Toisaalta toivoa sille antaa vaikkapa se, että viime kevään finalistilla Tottenhamilla oli vuosi sitten kahden pelin jälkeen saldona pyöreät nolla pistettä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RMA 2-2 BRU (FT) - 153 equipos empezaron una fase de grupos de Champions League con un punto tras las dos primeras jornadas y 30 de ellos (19.6%) pasaron a la siguiente ronda.

El Madrid tiene en chino ser primero, pero sigue teniendo control sobre su clasificación para octavos.

Real Madridille tilanne ei myöskään ole uusi, sillä myös kaudella 2002-2003 se oli tismalleen samassa tilanteessa. Tuolloinkin Real eteni pudotuspeleihin ja niissä aina välieriin valmentajansa Vicente del Bosquen johdolla. Real Madrid onkin ainoa espanjalaisjoukkue, joka on edennyt Mestarien liigassa jatkoon saatuaan kahdesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Equipos españoles que empezaron una fase de grupos de UCL con 1 punto en las 2 primeras jornadas:

1997 Barça
1998 Athletic
2003 Deportivo
2003 Real Madrid (*)
2004 Deportivo
2009 Atlético
2014 Athletic
2017 Atlético
2018 Valencia
2019 REAL MADRID (?)

[*] único que se clasificó.

Suosikki jatkoon Real Madrid on edelleen ennen kahta Galatasaray-otteluaan ja vieraspeliä Belgiassa. Seuraavassa pelissään Galatasarayn vieraana, neljä päivää ennen el Clásicoa, tulosta on kuitenkin ehdottomasti tultava.